Пет горещи предложения за любителите на адреналина

Слънчевите месеци са перфектното време за пътуване и приключения, още повече след трите поредни локдауна в страната. Освен това лятото е идеалният момент за избор на ново хоби и повече адреналин, който да разнообрази ежедневието и да подобри формата ни.

През последните години все по-популярни стават сезонните спортове, а лятната ваканция е подходящо време да се захванем с тях.

Ето няколко идеи, с които почивката може да се превърне в незабравимо преживяване.

1. На сърф за бронзов тен

Десетки училища за сърф и водни спортове очакват изкушените от бриза и водата това лято по Българското Черноморие. Любителите на адреналина са категорични, че условията у нас са перфектни за уиндсърф. Точно това ще предложи на малки и големи училище EXTREME – едно от първите в България. Това, което е необходимо, за да се научите да карате сърф, е да не се страхувате от водата, да сте на възраст между 5 и 77 години и разбира се, желание. Треньорите са с дългогодишен стаж и гарантират, че ще ви научат да сърфирате за броени часове, а придобитият бронзов тен е наистина впечатляващ.

2. Флейборд за адреналин на макс

Флейбордът е друго екстремно преживяване в морето. Това е иновация във водните забавления, която вече е и в България. Всички любители на екстремните ус​ещания могат да се насладят на до 8 метра летене над водата, гмуркане като делфин, водни салта и други забавления, благодарение на специалната екипировка. Флейбордът вече се практикува на плажовете в Равда, Несебър, Слънчев бряг, Свети Влас и Бяла.

3. От рафтинга до добрата стара водната пързалка

Освен екстремните атракциони по морския бряг на всеки плаж може да намерите различни други водни забавления – от добре познатото водно колело, през „бананите“, каяците и канутата за по-смелите. Изключително примамливи са предложенията за рафтинг по Струма – 40 лева излиза 3-часовото приключение по речното устие.

Покрай морския бряг у нас има 9 аквапарка с многобройни пързалки и басейни. Най-големият подобен атракцион у нас е в Несебър – над 10 милиона литра вода, 60 атракциона, 38 пързалки, разположени на 55 хиляди квадратни метра площ.

4. Алпийският тролей

За тези, които остават в града през лятото или ще почиват само през уикенда, районът предлага редица летни забавления. В Чепеларе е най-дългият алпийски тролей в страната – цели 400 метра. Той притежава уникална система за спускане. Любителите на екстремни преживявания са в легнало положение и така се създава истинско усещане за полет. За да стигнете до стартовата площадка за спускане, пък се придвижвате с уникално въздушно колело, което се спуска по 200-метрово въже.

5. Бънджи и полет с балон

Сайтовете за групово пазаруване и отстъпки са пълни с оферти за най-различни атракциони, подходящи за всички възрасти. Панорамен полет с балон струва между 40 и 100 лева за двама. Ако пък държите на силните усещания – скоковете с бънджи са на рекордно ниски цени това лято – полет от емблематичния Аспарухов мост във Варна струва само 60 лева, пише „Марица“.