Пет горещи предложения за любителите на адреналина

Слънчевите месеци са перфектното време за пътуване и приключения, още повече след трите поредни локдауна в страната. Освен това лятото е идеалният момент за избор на ново хоби и повече адреналин, който да разнообрази ежедневието и да подобри формата ни.

През последните години все по-популярни стават сезонните спортове, а лятната ваканция е подходящо време да се захванем с тях.

Ето няколко идеи, с които почивката може да се превърне в незабравимо преживяване.

1. На сърф за бронзов тен

Десетки училища за сърф и водни спортове очакват изкушените от бриза и водата това лято по Българското Черноморие. Любителите на адреналина са категорични, че условията у нас са перфектни за уиндсърф. Точно това ще предложи на малки и големи училище EXTREME – едно от първите в България. Това, което е необходимо, за да се научите да карате сърф, е да не се страхувате от водата, да сте на възраст между 5 и 77 години и разбира се, желание. Треньорите са с дългогодишен стаж и гарантират, че ще ви научат да сърфирате за броени часове, а придобитият бронзов тен е наистина впечатляващ.

2. Флейборд за адреналин на макс

Флейбордът е друго екстремно преживяване в морето. Това е иновация във водните забавления, която вече е и в България. Всички любители на екстремните ус​ещания могат да се насладят на до 8 метра летене над водата, гмуркане като делфин, водни салта и други забавления, благодарение на специалната екипировка. Флейбордът вече се практикува на плажовете в Равда, Несебър, Слънчев бряг, Свети Влас и Бяла.

3. От рафтинга до добрата стара водната пързалка

Освен екстремните атракциони по морския бряг на всеки плаж може да намерите различни други водни забавления – от добре познатото водно колело, през „бананите“, каяците и канутата за по-смелите. Изключително примамливи са предложенията за рафтинг по Струма – 40 лева излиза 3-часовото приключение по речното устие.

Покрай морския бряг у нас има 9 аквапарка с многобройни пързалки и басейни. Най-големият подобен атракцион у нас е в Несебър – над 10 милиона литра вода, 60 атракциона, 38 пързалки, разположени на 55 хиляди квадратни метра площ.

4. Алпийският тролей

За тези, които остават в града през лятото или ще почиват само през уикенда, районът предлага редица летни забавления. В Чепеларе е най-дългият алпийски тролей в страната – цели 400 метра. Той притежава уникална система за спускане. Любителите на екстремни преживявания са в легнало положение и така се създава истинско усещане за полет. За да стигнете до стартовата площадка за спускане, пък се придвижвате с уникално въздушно колело, което се спуска по 200-метрово въже.

5. Бънджи и полет с балон

Сайтовете за групово пазаруване и отстъпки са пълни с оферти за най-различни атракциони, подходящи за всички възрасти. Панорамен полет с балон струва между 40 и 100 лева за двама. Ако пък държите на силните усещания – скоковете с бънджи са на рекордно ниски цени това лято – полет от емблематичния Аспарухов мост във Варна струва само 60 лева, пише „Марица“.

Previous post За няколко зодии юни ще бъде вълшебен
Next post Опра Уинфри разкри шокиращи случки от миналото си