Пет жени обвиниха Мерилин Менсън в секс тормоз

Скандалният рок певец Мерилин Менсън, който през годините забърка не една и две каши, този път пострада сериозно от действията си. Музикантът остана без звукозаписна компания,след като пет жени го обвиниха в сексуален тормоз.

Сред тях е и 33- годишната американска актриса Еван Рейчъл Ууд, известна от сериала „Западен свят“, с която започва да излиза през 2007 г., която тя е на 19 години. Двамата дори бяха сгодени през 2010 г., но малко по-късно през годината се разделиха

Ууд твърди, че е била изнасилвана по време на връзката им и е жертва на домашно насилие.

52-годишният Менсън отрече отправените му обвинения, наричайки ги „отвратително изкривяване на действителността“.

„Интимните ми отношения винаги са били изцяло съгласувани с партньорките ми. Това е истината, без значение как и защо някои сега избират да изопачат миналото“, написа музикантът в профила си в Инстаграм.

Твърденията за насилие обаче му костваха договора със звукозаписната компания Loma Vista Recording , с която той работи от 2015 г. и заедно издадоха три албума, последният от които е излезлият през септември 2020 г. We Are Chaos (Ние сме хаос).

„След тези обезпокоителни твърдения компанията спира да рекламира настоящия му албум и също така реши да не работи с Мерилин Менсън по бъдещи проекти“, се посочва в направеното от лейбъла изявление, цитирано от БТА.

Това не са първите обвинения срещу Менсън. По-рано звездата от „Доктор Хаус“, американската актриса Чарлийн Йи обвини Менсън в сексуален тормоз по време на работата си в сериала. През 2018 г. окръжната прокуратура на окръг Лос Анджелис (Калифорния) обаче реши да не повдига официални обвинения срещу певеца за изнасилване, заради изтеклото време за разследване на случая и предаването му в съда. Освен това Йи се отказа да съди Менсън и да сътрудничи на прокуратурата.

Еван Рейчъл Ууд често е споменавала през последните години, че е била подложена на тормоз в своя връзка, без да назовава името на човека. В понеделник актрисата разкри в Инстаграм, че това е Мерилин Менсън.

„Името на моя насилник е Брайън Уорнър, познат на света като Мерилин Менсън. Той започна да ме манипулира, когато бях тийнейджърка и в продължение на години ме подлагаше на ужасен тормоз“, написа тя.

Еван Рейчъл Ууд заяви в публикацията си, че Менсън е „промил мозъка ѝ и я е манипулирал да се подчинява“. „Повече няма да живея в страх от отмъщение, клевета или изнудване. Тук съм, за да разкрия този опасен човек и да предупредя многобройните индустрии, които са му предоставили възможности, преди той да съсипе повече животи. Заставам до всички жертви, които вече няма да мълчат“, заяви актрисата.

През 2017 г. тя беше сред хилядите жени, идентифицирали се като жертви на сексуален тормоз на фона на движението #MeToo.