Пинк готова да плати глобата на спортистки от Олимпиадата

Американската поп певица Пинк заяви, че е готова и иска да плати глобата на женския отбор по хандбал на Норвегия, които отказаха да играят по бикини, пише БГНЕС.

На страницата си в Туитър певицата обвини Европейската федерация по хандбал в сексизъм.

„Гордея се с хандбалистките от Норвегия, които изразиха протест против сексистките правила, отнасящи се до техните екипи. Европейската федерация по хандбал би трябвало да бъде глобена за сексизъм. Отлична работа, момичета! С удоволствие ще платя глобата ви“, написа Пинк.

По-късно звездата сподели туит на друг потребител, който показва каква е разликата между дрехите на мъжкия отбор и тези на женския. „Или оставете жените да носят същото като мъжете, или накарайте мъжете да играят по слипове“, се казва към снимката.

По-рано бе съобщено, че на състезателките по плажен хандбал на Норвегия е била наложена глоба за това, че са отказали да се състезават по бикини за третото място на европейския шампионат, предава Днес.бг.

Норвежките хандбалистки се обърнаха към федерацията с молба да им бъде разрешено да се състезават по шорти, но така и не получиха отговор на молбата си.

Previous post Моника Люински трупа нови пачки от секс скандала с Клинтън
Next post Кобилкина се втурна след Мария Бакалова