Пияницата Белослава продаде хотела си в Лозенец за 7 млн. лева

Певицата Белослава и съпругът ѝ – художникът Евгени Йонов, продадоха бутиковия си хотел с прилежащ към него ресторант „Вила Арте“ в курортното селце Лозенец на юг от Бургас, пише „Уикенд“. Сделката е била финализирана буквално преди няколко дни и предстои да бъде изповядана пред нотариус в Царево, а купувач на двуетажната сграда в средиземноморски стил е мастит украински бизнесмен, търгуващ със земеделски торове.

Макар официалните параметри по сделката с хотела на Белослава да се пазят в тайна, близки до къдрокосата джаз и поп звезда твърдят, че тя е съумяла да изтъргува „Вила Арте“ за 3,5 млн. евро – около 7 млн. лв. Купувачът получава двуетажна сграда с 10 стаи със собствен санитарен възел, три от които – с тераси с гледка към морето, двор от 4 декара с прилежащ към него външен басейн, собствена овощна градина, лозе с различни сортове грозде, както и напълно оборудван ресторант.

Новият собственик на „Вила Арте“ – украински бизнесмен с голямо семейство, е купил бутиковия хотел на Белослава не с цел да продължи бизнеса, а за да превърне мястото в своя лятна резиденция.

Украинецът се нанася в имота още тази есен, в началото на месец октомври. На хотела предстои ремонт и превръщането му в частно фамилно имение, като новият собственик няма да получи работите на световно признатия български скулптор Павел Койчев, които красят парадния вход на „Вила Арте“, както и десетките ценни картини на стари майстори, окачени по стените на хотела. Съгласно договорката, всички произведения на изкуството ще бъдат прибрани от Белослава и съпруга ѝ Евгени Йонов.

Изненадващата сделка с морския хотел на Белослава породи лавина от слухове заради обстоятелството, че само преди 2 месеца певицата беше арестувана за шофиране в пияно състояние навръх 50-ия си юбилей. Певицата е с повдигнато обвинение от Софийска прокуратура за шофиране с над 1,2 промила алкохол в кръвта, което се наказва със затвор от 1 до 3 г., а шумният медиен скандал, съпроводил ареста ѝ, я постави в непривичната за нея светлина на „аморален закононарушител“. Близки до певицата твърдят, че именно пиянската афера е подтикнала Белослава към продажбата на хотела в Лозенец, който тя и съпругът ѝ изградиха от основи и където тя прекарваше лятото си от 2006 г. насам, когато изискания „Вила Арте“ отвори врати. Тръгнаха и спекулации, че джаз изпълнителката е в процес на развод с мъжа си Евгени и поради тази причина двамата продават общия бизнес. Близки до Белослава обаче категорично отрекоха слуха, че тя се разделя със съпруга си. Да, той имал авантюра с друга, доста по-млада жена, но вече всичко било приключило.

Според думите на нейни колежки, певицата най-накрая се е решила да послуша съвета на мъжа си да продадат бутиковия хотел в морското селце Лозенец и да преместят бизнеса в съседна Гърция, където прекарват летните си ваканции все повече наши сънародници.

„Белослава и Евгени вече купиха 20 декара маслинова гора на остров Лимнос, както и малка къща с голям двор на един от заливите

в западната част на острова, където плажовете са с хубав и ситен пясък, а водата на Егейско море – кристално чиста. Там двамата ще стартират нов семеен туристически бизнес. Много е възможно да пренесат концепцията на „Вила Арте“ на Лимнос – този остров е посещаван от богаташи от цял свят, тъй като е с все още диви плажове и е незасегнат от масовия туризъм. Пък и там сезонът е цели 5 месеца – от началото на май до края на септември“, разказва запознат с бъдещите житейски планове на джаз звездата с все още несъсипан от алкохола кадифен глас.

Според думите му, малко след излизането на Белослава от арестантската килия на Шесто РПУ в София, тя е отпрашила с мъжа си към гръцкия остров Лимнос за серия от огледи на парцели в регулация. Информацията се потвърждава и от публикувана снимка във Фейсбук профила на Евгени Йонов от 26 август – на нея художникът позира заедно с Белослава пред семейния кемпер, като обозначената локация е остров Лимнос.

Новината, че 50-годишната музикална звезда се изнася окончателно от Лозенец, вече не е тайна и за редовните посетители на „Вила Арте“ в курортното черноморско селце. Повечето от тях са информирани, че този сезон е последният за бутиковия хотел с прилежащ към него ресторант, който завинаги хлопва кепенци след 17 славни години.

Неофициално се твърди, че Белослава е обявила за продажба и софийския си ресторант „Ателие“, намиращ се в района около „Оборище“, на една от най-скъпите улици – „Асен Златарев“. До този момент обаче нямало кандидати да купят заведението, тъй като потенциалните клиенти настоявали да сложат ръка върху цялата сграда, а не само върху приземния етаж, където се помещава заведението.

„Белослава отдавна обмисляше да се премести в Гърция, където да прекарва летните месеци със семейството и приятелите си, но сърце не ѝ даваше да се раздели с „Вила Арте“. Пиянската изцепка ускори нещата – може да се окаже, че това е било необходимото зло, за да отвори нова страница в живота си на 50-годишна възраст“, одумват радикалното решение на певицата колегите ѝ от музикалните среди.