Плеймейтката Диана: Аз, грешницата от Момин проход

Жената е човек, дори когато еротичната й снимка „дефилира“ в онлайн пространството. С тази теза прочулата се като „скандална кандидат-кметица“ от Момин проход Диана Габровска направи премиера на дебютната си книга „Аз, грешницата“. Година и половина, след като влезе с гръм и трясък в публичното пространство заради фотосите, които оставят малко на въображението, тя е категорична – всеки човек е свободен да реши сам как иска да води личния си живот. А това, което остава на критиците, е да видят как образите от собствените им слова им натриват носовете.

Това е и причината за появата на „Аз, грешницата“. В

книгата-изповед на Габровска

определението „грешница“ е използвано иронично. „Обществото ме определи като такава, когато влезе в личното ми пространство. Това беше ужасно посегателство“, обясни пред „Монитор“ носителката на титлата „Мис Плейнет“ от конкурса „Мис Плеймейт“. Въпреки това не съжалява. „Така е трябвало да стане“, заключава тя.

Да се включи в състезанието по красота, е отново вид бунт на бившата кандидатка за кмет на Момин проход. А покрай желанието й да покаже на палачите си своята природа на феникс, Габровска приема за своя мисия и да помогне на жените, жертви на насилие.

„Свързват се момичета, дори момчета с мен. Момичетата често са изнудвани със снимки, а момчетата най-често се изправят пред подобен проблем с родителите си. И ме питат как да постъпят“, разказва чаровната брюнетка.

Любен Дилов-син, който стои зад конкурса „Мис Плеймейт“ и представи книгата й на публично събитие в столицата, също подкрепя каузата й: „Тук не става дума за десетки милиони жертви. Става дума за равнодушието, което смазва една съдба. Но и за силата да се изправиш, да продължиш, да се подиграеш и изиграеш съдбата, превръщайки унижението си в победа.“

И е прав, след като именно публиката дава чрез вота си титлата именно на Габровска. „За мен това е най-голямото щастие, това е позитивното. Успях да

преобърна мнението на хората

които първо ме сринаха, а след това гласуваха за мен“, казва моделът.

Покрай премиерата на „Аз, грешницата“ Габровска организира и изложба от картини, изобразяващи голото й тяло. Автори на произведенията са художници от различни краища на страната, а първата творба е вече продадена срещу 350 лв. Останалите предстои да бъдат качени в сайта на модела, където ще бъдат пуснати на търг за благотворителност.

Дейността й в помощ на другите, уви, невинаги е посрещната с радост от останалите. Така нейно дарение е отказано в благотворителна асоциация. А като причина е изтъкнат фактът, че Габровска е плеймейтка.

„Казаха ми го в последния момент, когато вече финализирахме книгата. Преди това подкрепяха инициативата, бяха много „за“. И в последния момент казаха, че вече не желаят да бъдат участници, защото съм плеймейтка“, разказа Диана.

С радост титлата й обаче е приета от собственото й семейство. Нещо повече –

двете й деца се гордеят с постижението

на майка си. „Покрай мама научиха какво е плеймейт. Много са щастливи от това нещо и се гордеят по техния си детски начин, защото знаят, че мама е красива. Не всяка жена има тази смелост и качества да спечели конкурса“, доволна е Габровска. И е категорична, че се чувства много повече в свои води с титлата „семейна жена“. „Както обичам да казвам, не съм типичната плеймейтка, защото не съм на 20 години като повечето момичета. Не отидох на конкурса, за да търся известност. Аз се записах в конкурса, за да продължа да натривам носовете на всички хора, които толкова много ме критикуваха. И съм една абсолютно нормална семейна жена. Грижа се за семейството си, за децата си. Нормален, обикновен човек съм, стараещ се да помага на хората“, смята красавицата.

С децата си пък най-много обича да се гушка. Смее се, тъй като момчетата все я обвиняват, че ги

залива с прегръдки, вместо да тича с тях на футболното игрище

„Аз като жена не ми се удава толкова футболът, затова повече с тати ритат. Аз пък повече ги гушкам, обичам да ги лигавя, както те ми казват. Обичаме и да играем образователни игри“, споделя още „скандалната“ плеймейтка.

А относно своето детство си спомня, че дори тогава е обичала да се гласи пред огледалото. „Обичах да нося роклите на мама, токчетата“, спомня си с усмивка тя. И добавя, че сред мечтите й било да се занимава с художествена гимнастика. „Имаше едни кръгли чанти с дървени дръжки и на тях връзвах панделки, каквито едно време ми слагаха в косата, и се правех на гимнастичка с тях. Хубаво детство имах“, разказва Габровска. И добавя, че именно това я е вдъхновило да потърси живот за собствените си деца далеч от големия град и обратно в родния си Момин проход. „Радвам се, че децата ми могат поне донякъде да изживеят тези си години, като тичат навън и играят. Вместо да стоят затворени на телефоните, таблетите и плейстейшъните“, казва още моделът.

Previous post Питбул разкъса ръката на Маги Сидерова
Next post Изненади, екшън и много любов с Орлин Павлов