Победителят в „България търси талант“: Честно ли спечелих?

Със завидна преднина в зрителския вот спрямо останалите участници, 10-годишният Калоян Гешев, който изуми всички със своите феноменални математически умения, позволяващи му да решава изключително сложни задачи за кратко време, е големият победител в седмия сезон на предаването „България търси талант“. Той не само пребори останалите 11 изпълнения, класирали се на финала, но и за малко да постави световен рекорд на сцената на шоуто.

И макар да не успя да достигне това постижение, третокласникът си тръгна от надпреварата с друго, а именно признанието на широката аудитория, гласувала за него, както и наградата от 50 хиляди лева.

След като обявиха, че се класира на първо място, детето даде израз на силните си емоции и дълго подскача от щастие, докато водещият Сашо Кадиев не реши да го вдигне на ръце, за да го успокои. Неподправената му и искрена реакция трогна присъстващите в студиото, а вероятно и всички хора, наблюдаващи последния епизод на тазгодишното издание на риалитито пред малкия екран.

„Честно ли спечелих?“, бяха първите думи, които Калоян изрече, след като премина първоначалната му еуфория. „Чувствам се много щастлив, че спечелих тази огромна награда!“, допълни по-късно той.

На въпроса какво точно ще направи с чека, който получи, момчето, чиято любов към точната наука е вдъхновяваща за децата и респектираща за големите, веднага отговори, че може да отиде до Испания или някоя друга страна.

Втори станаха Джуниър бенд, изпълнили българският национален химн по наистина въздействащ начин, а трети стана младият композитор Мерт Дерменджиев, представил специална композиция.

„Ще запомня този сезон на „България търси талант“ с трудностите около пандемията. За първи път бяхме без публика. Завършваме позитивно, оптимистично, имаме публика, вече нещата се развиват по-добре. Надяваме се, че трудностите ще останат зад гърба ни“, сподели Ицо Хазарта мигове преди големия финал на шоуто, предава dir.bg.

„Много интересни участници имаше тази година. Малко ми е тъжно, че приключваме“, заяви Катето Евро, която отбеляза, че въпреки пандемията са си „изкарали много добре“ и „благодарение на предаването са видели таланти, които няма къде другаде да видиш“.

Мигове преди епизодът да приключи, Сашо Кадиев и Даниел Петканов обявиха, че съвсем скоро започват новите кастинги за следващия сезон на „България търси талант“.