Подарък от „Мастър шеф”: Виолина отваря ресторант в София

33-годишната Виолина Маринова от Мартен ще има свой ресторант в София като награда от кулинарното шоу „Мастър шеф“. Въпреки че остана втора, младата и амбициозна дама получи наградата на MasterCard – в рамките на цял месец тя ще бъде Chef Готвач и ще има свой напълно оборудван Pop-Up ресторант в столицата, където ще може да разгърне своя талант професионално.

“Искам да затрудня себе си на макс, искам да докажа, че мога да се справя, да съм на ръба, да си преживея цялото последно готвене, защото това е смисълът – да се доказвам!”, заяви преди финала Виолина. решителния последен кръг от шоуто русенката направи като предястие “Снежен рак” в рулце от тиквичка с Юзо кошу майонеза, Едемаме и Консоме от спанак. Основното й ястие бе Еленско бонфиле с коричка от банко и билки, крем от кореноплодни и бял шоколад. Тя направи горски гъби със запечен орех и порто и презентира ястието върху естествени чинии от корен на орехово дърво от тяхната градина.

След като журито реши Димитър да отпадне, десертът се оказа решаващ за определянето на победителя – Виолина или Ивайло Спасов. Виолина представя първи своя финален десерт – Шоколадов мус с кремю от малини и памук от виолетки. Десертът бе с три вида шоколад – бял шоколадов мус, безглутенов блат и кремю от малини. Въпреки че остана втора, русенката е изключително щастлива от преживените емоции в „Мастър шеф“.

Виолина е домакиня и майка на двама сина, която се е посветила изцяло на семейството си. Завършила е право, но помага в бизнеса на мъжа си за отглеждане и преработка на орехи, разкри rusemedia.com.

Налага й се да е много креативна в кухнята, защото „вкъщи всички са много капризни за храна.“ Съпругът й харесва традиционни ястия, здравословното състояние на големия й син изисква по-здравословна храна, а малкият е с алергия към млечни продукти. Участва в „Мастър шеф“, за да направи нещо и за себе си след 9 години като всеотдайна майка и съпруга.