Подаръците, които да НЕ подарявате за Коледа

Наближава един от най-светлите християнски празници Рождество Христово и традицията повелява да се съберем с близките си, да украсим елха и да си разменим подаръци от сърце, пише vesti.bg.

Някои подаръци обаче могат спокойно да идват с картичка с надпис: Това важи за случаите, в които очевидно някой е отбил номера, просто защото трябва да подари нещо, все едно какво.

Когато нямате идея какво да подарите и дори не ви се занимава да помислите и потърсите нещо подходящо, по-добре изразете с думи своята признателност към даден човек, отколкото да губите пари за нещо, което накара получателя му да се чувства неоценен.

Ако все пак сте решили на всяка цена да купите подаръци, вижте кои неща не са никак подходящи в галерията ни горе и ги избягвайте. „Не съм мислил много, когато съм избирал този подарък“.

Ароматни свещи

Просто не ги взимайте. Повечето дори не ухаят хубаво, а и това е много субективен предмет. Хората предпочитат сами да си ги избират, ако наистина искат да имат такива в дома си.

Сладка чаша

Ако сте човек, който би се зарадвал на нова чаша, вероятно сте единствени. Другите хора вече си имат достатъчно чаши за кафе, ако искате по-добре подарете комплект чаши за вино например.

Чорапи

Това не е точно подарък, това е необходимост. Ръчно плетените чорапки може да са много сладурски подарък, но купените от магазина е нещо, което няма да впечатли получателя.

Ключодържател

Никой няма нужда от още един ключодържател. Освен това може да накара получателя да се чувства неудобно, сякаш е задължен да го носи винаги.

Рамка за картина/снимка

Това като цяло е странен подарък, по-добре подарете рамка с картина. Освен това няма как да сте сигурни, че дизайнът ще допадне на получателя и ще се връзва с интериора на дома му.

Коледен пуловер

По правило те са грозни и никой не ги иска.

Домашен любимец

Домашните любимци са страхотни, но не и като подарък. Да подариш на някого нещо, което изисква ежедневни грижи е по-скоро товар, отколкото подарък. Същото се отнася за цветята в саксия. Освен това домашните любимци изискват и разходи. Естествено тук изключваме подарък от родители към дете, където това е чудесен и вероятно мечтан подарък.

Календар

Това е офис консуматив, а не подарък. Освен това не се знае дали размерът, тематиката и формата ще са от полза на получателя.

Джунджурии

Магазините особено по Коледа са пълни с красиви, но напълно ненужни джунджурии, фигурки и декорации. В повечето домове има вече твърде много от тях, така че се въздържайте от такава покупка.

Книги за самопомощ и самопознание

Може и да имате добри намерения, но с такъв подарък като цяло казвате на получателя „Имаш нужда от това“ или „Не си достатъчно добър в това“. Друг тип книги обаче са добър избор за подарък.

Previous post Вижте… Секс съветите отпреди 100 години
Next post Натали Трифонова показа впечатляваща татуировка бижу