Подаръци за истински мъже… и не само

Както всяка година по това време и през тази, наближаващите коледни празници предизвикват еуфорична треска за шопинг. На всички ни е известно, че пазаруването през това време е основно с цел набавяне на подаръци за Коледа. Много често залагаме на стандартни решения, в което няма нищо лошо, но ако проявим малко повече фантазия, може и да изненадаме по-приятно получаващите подаръци, особено мъжете.

Основно силният пол е тази част от населението на света, която си пада по по-екстремни изживявания… но не само. Сред дамите също има такива, които обичат да предизвикват себе си с различни „адреналинови“ експерименти. Именно това ни провокира да съберем за онези от вас, които биха се радвали на такива преживявания, няколко подаръка, алтернатива на стандартните за Коледа.

Да бъдеш Джеймс Бонд

Феновете на холивудски екшъни имат възможност да усетят тази тръпката на живо. Това може да се случи на стрелбището, където всеки може изстреля 60 патрона. А за още по смелите има стрелба с различни видове оръжие – гарантирано предизвикателство за всеки един Бонд. За да се насладите на тази активност, безопасно и в контролирана среда, трябва единствено да сте пълнолетен гражданин. Не се изисква разрешително за носене на оръжие. Не забравяйте обаче, че стрелбата като развлечение в никакъв случай не означава, че привържениците ѝ трябва да приемат оръжието като играчка.

Да погледнеш света от високо

Всеки от нас е летял със самолет, но пътническият въздушен транспорт не предлага екстремно изживяване /или поне обикновено е така/. Съвсем различно е летенето с малки апарати от типа на хеликоптерите. Идеята, която ви предлагаме, е полет с автожир или познат още като жирокоптер – малък летателен апарат, подемната сила при който се създава от свободно въртящ се носещ винт. Удоволствието е неописуемо, а гледките със сигурност си заслужават. Трябва да се пробва, за даразберете какво имаме предвид.

Да бъдеш участник в рали Дакар

Офроудът е екстремен спорт, който показва на какво са способни съвременните машини с двигатели с вътрешно горене. А изживяването, особено за хората с „бензин в кръвта“ е нещото, което ги прави щастливи. Такова щастие може да се изпита най-добре с открито превозно средство от типа ATV. Тази абревиатура се разшифрова, като all-terrain vehicle, а машините наистина могат да преминат през невъзможни места.

Да си главно действащо лице от „Бързи и яростни“

Този вид екстремно преживяване също за хора с „бензин в кръвта“, но е за онези, които си падат по високите скорости и ускорението. Те задължително трябва да изпитат тръпката от това да „възседнат“ расов суперкар. У нас това може да се случи с Lotus Elise – един от перфектните автомобили за писта, характеризиращ се с директно управление, атмосферен двигател и ускорение от място до 100 км/ч за под пет секунди.

Да покоряваш върхове

Любителите на зимните развлечения няма как да не оценят предложението ни за екстремна разходка с моторна шейна. Тези „чудовища“ на ски предлагат невероятното изживяване да си първият, който ще разцепи „пудрата“. Това са машини, с които покоряваш върхове – реални и собствени.

И накрая – да си ТИ

Независимо от това, кое екстремно преживяване ще изберете, накрая идва ред и на заслужен релакс. А той може да се случи по много приятни начини. От професионална дегустация на уиски и пури, през опитване на най-добрите вина, кафета и различни гурме храни, до отпускащи спа процедури. Защото всеки от нас заслужава подобни изживявания. А те, повярвайте, са далеч по-добрият коледен подарък.

Previous post Само 3 зодии могат да се радват на любов за цял живот
Next post Невероятните забележителности на Куба, в които ще ви останат очите