Подгласничка на „Мисис България“ дари короната си за болно дете

Подгласничка на „Мисис България“ дари короната си за болно дете

Първата подгласничка на „Мисис България 2020“ продаде короната си на търг, за да помогне на болно дете. Момиченцето е на 4 и има тумор в мозъка. С жеста си Калина Иванова иска не само да подкрепи финансово лечението, но и да насочи общественото внимание към борбата, която малката Велина и семейството й водят откакто е родена.

„С кампании, с хората, с дарители – по никакъв друг начин, няма никакъв друг шанс въобще до момента детето ми да е живо и да продължава да се бори. Намеса на телевизии, намеса на вестници. Дарителска сметка, кампания”, сподели пред Нова телевизия майката на Велина – Владислава.

Битката на Велина започва от раждането. На момиченцето е поставена диагноза „хидроцефалия“. Скенер на главата обаче показва, че причината за нея, е наличието на тумор, запушил кръвоносните съдове. През годините следват 4 операции и няколко серии химио- и лъчетерапия. В Турция отстраняват колкото е възможно от образуванието, но не и цялото поради мястото, на което се намира.

Около Коледа в борбата на Велина и нейната майка се включва и една „мис“ или по-точно – „мисис“. Като продава на търг символа на своя успех – спечелената от нея корона на конкурс за красота.

„За мен по-скоро е самият момент, останал като спомен. И просто един ден, даже си говорих с моя приятелка: „Какво ще стане, ако се опитам да продам короната за благотворителност?!” Около 6 жени заявиха сумички за нея, но една жена даде най-високата сума от 200 лева”, разказа Калина Иванова.

Освен второ място в конкурса „Мисис България 2020“, Калина е майка на 2-годишно момиченце и търговец на детски дрешки. Именно така се среща с майката на Велина.

„За мен не е случайно, че се запознах с нея, малко преди да свърши търга. Моята майка също е починала от такава коварна болест, така че това определено ми помогна да бъда по-съпричастна към хората”, казва още Калина.

„Страшно много хора ни помагат. Просто аз много се бях отчаяла. Ако допреди сумата беше 22 хиляди евро, то сега е над 50 хиляди. Благодаря им, че толкова много пъти вече ме подкрепяха и продължават да ме подкрепят, защото, реално, без тяхната помощ, детето ми нямаше шанс”, каза Владислава.

Ако искате да помогнете на малката Велина, данните на сметката й са:

IBAN: BG26 BPBI 7942 4079 9204 01
BIG: BPBIBGSF Postbank
Титуляр: Владислава Евгениева Демерджиева
Vladislava Evgenieva Demerdzhieva
Основание за плащане: В полза на Велина Северинова Стефанова

Share