Подгласничка на „Мисис България“ дари короната си за болно дете

Първата подгласничка на „Мисис България 2020“ продаде короната си на търг, за да помогне на болно дете. Момиченцето е на 4 и има тумор в мозъка. С жеста си Калина Иванова иска не само да подкрепи финансово лечението, но и да насочи общественото внимание към борбата, която малката Велина и семейството й водят откакто е родена.

„С кампании, с хората, с дарители – по никакъв друг начин, няма никакъв друг шанс въобще до момента детето ми да е живо и да продължава да се бори. Намеса на телевизии, намеса на вестници. Дарителска сметка, кампания”, сподели пред Нова телевизия майката на Велина – Владислава.

Битката на Велина започва от раждането. На момиченцето е поставена диагноза „хидроцефалия“. Скенер на главата обаче показва, че причината за нея, е наличието на тумор, запушил кръвоносните съдове. През годините следват 4 операции и няколко серии химио- и лъчетерапия. В Турция отстраняват колкото е възможно от образуванието, но не и цялото поради мястото, на което се намира.

Около Коледа в борбата на Велина и нейната майка се включва и една „мис“ или по-точно – „мисис“. Като продава на търг символа на своя успех – спечелената от нея корона на конкурс за красота.

„За мен по-скоро е самият момент, останал като спомен. И просто един ден, даже си говорих с моя приятелка: „Какво ще стане, ако се опитам да продам короната за благотворителност?!” Около 6 жени заявиха сумички за нея, но една жена даде най-високата сума от 200 лева”, разказа Калина Иванова.

Освен второ място в конкурса „Мисис България 2020“, Калина е майка на 2-годишно момиченце и търговец на детски дрешки. Именно така се среща с майката на Велина.

„За мен не е случайно, че се запознах с нея, малко преди да свърши търга. Моята майка също е починала от такава коварна болест, така че това определено ми помогна да бъда по-съпричастна към хората”, казва още Калина.

„Страшно много хора ни помагат. Просто аз много се бях отчаяла. Ако допреди сумата беше 22 хиляди евро, то сега е над 50 хиляди. Благодаря им, че толкова много пъти вече ме подкрепяха и продължават да ме подкрепят, защото, реално, без тяхната помощ, детето ми нямаше шанс”, каза Владислава.

Ако искате да помогнете на малката Велина, данните на сметката й са:

IBAN: BG26 BPBI 7942 4079 9204 01
BIG: BPBIBGSF Postbank
Титуляр: Владислава Евгениева Демерджиева
Vladislava Evgenieva Demerdzhieva
Основание за плащане: В полза на Велина Северинова Стефанова

Previous post Тео Ушев най-влиятелен аниматор на последния четвърт век
Next post Елен Колева избухна с нова страст и гореща любов