Подгответе се за Коледа с нестандартна коледна украса

Коледните и новогодишни празници се очакват с еднакво нетърпение както от децата, така и от възрастните. Коледният дух завладява всичко и всички и за да го подсилите, ви трябва празнична украса. За да създадете празнично новогодишно настроение, можете да използвате нетрадиционен домашно направен декор. Изключително лесно е да украсите къщата с коледни топки, естествени материали и импровизирани средства, пише actualno.com.

1. Прозорец и перваз

Можете да започнете да украсявате перваза на прозореца, като замените стайните растения с новогодишен декор. Красиво ще изглеждат хартиените гирлянди и разноцветни светлинки, декоративни коледни елхички и клонки във ваза. Прозорецът може да бъде украсен със снежинки или напръскан с бял спрей с помощта на шаблони. За украса на корниза са подходящи коледни топки, които могат да бъдат окачени на дълги нишки.

2. Стени

Празните стенни секции могат да бъдат запълнени с домашно изготвени гирлянди от подръчни материали. Хартиени звезди, нанизани на дълъг конец, сушени портокалови резенчета, панделки, пискюли и украси за коледно дърво. Декорациите по тапета могат да се фиксират с топлийки, споделят запознати.

3. Мека мебел

Диваните и фотьойлите не трябва да бъдат пренебрегвани. Ярките възглавници с новогодишна тематика ще добавят уют и ще се превърнат в новогодишен акцент в интериора. Калъфките за възглавници лесно можете да ушиете сами. Като алтернатива можете да използвате декоративна възглавница с контрастираща панделка, като добавите клонка от смърч и играчка от филц.

4. Врата

Най-лесният начин е да украсите вратата с панделка, вързана от няколко конуса, като я окачите на самозалепваща се кука. Традиционният новогодишен венец ще изглежда по-живописно. Можете да го направите от панделки, коледни украси, шишарки и смърчови клони.

5. Маса за вечеря

Когато декорирате масата, на първо място трябва да замените обичайната покривка с новогодишна. Подходяща е и празнично каре с ярка щампа. Салфетките със зимна тематика ще ви помогнат да придадете празничен щрих дори на най-обикновената вечеря. Гарантиран начин за преобразяване на домашния интериор е да поставите на масата композиции от смърчови клони, шишарки и свещи.

С украсата на дома можете да се заемете още в началото на декември и всеки ден да добавяте по нещо ново, за да сте напълно готови за Коледа. Така няма да ви се трупа много работа в последния момент, а и домът ви всеки ден ще изглежда по различен начин.

Previous post Какво мисли всяка зодия за любовта
Next post Софи Маринова с нов мъж до себе си и нов живот