Подозират Даниел Петканов в нова измама

Този път Лудия репортер направи нещо, което не се прие особено добре и равнодушно от феновете му, които именно са и в центъра на вниманието в случая, пише fakti.bg.

Скорошен клип в профила на Петканов пробуди съмнение, че той прави опити да печели на гърба на почитателите си, под предтекст, че в него той говори за инвестиции и криптовалути, с които отскоро се занимава.

Новоизлюпеният влогър обяснява, че няма никаква представа от тази сфера, но не му липсва желание да се научи, тъй като разбрал от своя приятелка колко позитиви имат подобни инвестиции. Това довело и до огромното му желание да вкара 40 000 лв. в пазара. Според Петканов нечовешките пречки, пред които бил изправен от банките, преди да направи съответната инвестиция, почти го отказали. Затова намерил случайно български сайт, който успял да изиграе ролята на посредник бързо и ефективно.

През цялото време Даниел споменава името на сайта, което прилича повече на скрита реклама, отколкото на нещо друго, пише „Телеграф“. Онлайн зрителите веднага усетиха мотивите на Петканов и го обвиниха в измамни действия.

Според правилата в онлайн пространството подобни действия са напълно забранени и всяка платена публикация трябва да бъде анонсирана като такава заради ефекта, който може да окаже върху потребителите.

„Вашият канал се превърна е рекламен билборд. Жалко е,че подвеждате много глупави хора, който искат да изкарат лесни пари.. Постоянно рекламирате, автокъщи, детски градини и какви ли не глупости. Не съм видял да правите някаква благотворителна кауза? Да дарите пари? ЖАЛКО Е ,ЧЕ Милен е твоят учител!!! Той беше мъж, а ти алчен палячо…“, пише потребител на YouTube под видеото на Лудия репортер.

В собствен клип по темата блогърът Любо Жечев добавя, че липсва информация относно негативите на платформата, като това, че тя удържа 3-4% от инвестициите или липсата на сигурност за вложените пари.