Помните ли Цветелина? Няма да повярвате какво работи днес

Попфолк звездата от 90-те години Цветелина, изпяла хитовете „100 мерцедеса“, „Цвете да съм“, „Здраве да е“, отдавна нвече не се изявява на сцената на лекия жанр, а е направила пълен завой в кариерата и изненадващо работи като арт терапевт и психолог.

Преди години тя завърши „Поп и джаз изпълнителско изкуство“ в Пловдивския университет, но амбицията и нуждата да научава нови неща я е мотивирало да запише още две специалности, които изучи паралелно с практикуването на музикалната си кариера.

„Магистър съм по Консултативна психология, която завърших в ПУ ‘Паисий Хилендарски“, а музиката и психологията обединих чрез арт терапия, която специализирах в НБУ“, похвали се Цветелина. Тя дава консултации онлайн, а два пъти в седмица приема желаещите в личния си кабинет в Пловдив.

Освен с хитове, тя радва почитателите си и със стихове, като част от тях публикува в три книги.“Изследвам от много години светлите мисли и чувства. Откъде идват? Как да се постигнат и задържат в живота ни? Как е възможно да пребиваваш повече време в пространството на любовта и радостта. За това ми помагат стиховете, които пиша. Не смятах да издавам книги. Но точно този дух, който ме караше да пиша, ми нашепна, че е време да споделя това, което идва при мен, с други хора, които искат да потърсят отговорите на своето сърце, защото ние всички копнеем за едни и същи неща.“, обяснява певицата.

Тя споделила стиховете със сестра си Валя, която преди години също пееше, а днес е художник в Америка. Именно тя е направила дизайна на книгата – рисувала, вдъхновена от стиховете, а после от картините ѝ Цвети раждала нови рими.

„Така завихрихме невероятен творчески поток, който несъмнено ще се усети от читателите, защото всяка страничка е помислена и „заразена“ с любов. Историята обаче не спира до тук. На 8 март сестра ми ми изпрати по скайп среднощното си творение. Една картина на балерина, която ме впечатли изключително. На шега кръстих картината „Тя“ и в момента, в който затворих телефона, започнаха да се изливат стихове за света на жените. Двете със сестра ми се почувствахме във вихъра на едно творческо вълшебство“, добавя певицата, пише „Телеграф“.