Почина звездата Кърсти Али от хитовия сериал „Бар Наздраве“

На 71-годишна възраст почина актрисата Кърсти Али, съобщава Си Ен Ен. Звездата, позната на зрителите с ролите си в хитовия сериал „Бар Наздраве“ и филмите от поредицата „Виж кой говори“, е издъхнала след кратка битка с рака. Новината съобщиха децата ѝ в личния профил на майка си в Twitter.

„С прискърбие ви съобщаваме, че нашата невероятна, борбена и любяща майка загуби битката с рака – болест, за която разбра наскоро”, се посочва в съобщението.

„Тя беше заобиколена от най-близките си и се бореше с огромна сила, оставяйки ни увереност в безкрайната си радост от живота и всички приключения, които ѝ предстоят“, продължава изявлението на семейството. „Колкото и да беше емблематична на екрана, тя беше още по-невероятна майка и баба.“

Джон Траволта, който участва с Али във „Виж кой говори“, написа в Инстаграм: „С Кърсти беше една от най-специалните връзки, които съм имал. Обичам те, Кърсти. Знам, че ще се видим отново.“

Носителката на две награди „Еми“ е родена на 12 януари 1951 г. в Уичита, щата Канзас.

През 1982 г. Кърсти Али участва в „Стар Трек: Гневът на Хана“ и така попада в полезрението на критиците. От 1995 г. има звезда на Холивудската алея на славата.