Почина Зевс, най-високото куче на света

Почина най-високото куче в света. Кучето Зевс, което държеше рекорда в книгата на Гинес от 2022 насам, е починало от усложнения след лечение за рак на костите, съобщиха от Рекордите на Гинес.

Зевс бе порода дог (Great Dane) и беше висок един метър. Рекордьорът беше едва на три години и щеше да навърши четири през ноември, предава Фокус.

Стройният четирикрак приятел е починал в ранните часове на вторник, с глава „в скута на любящата си собственичка Британи“. Това сподели нейният баща, Дони.

Британи, която е от Бедфорд, Тексас, направи изявление на сайта на Рекордите на Гинес: „С дълбока скръб съобщаваме за смъртта на нашето любимо куче Зевс, носителят на титлата на Рекордите на Гинес за най-високо живо мъжко куче. Зевс почина вторник сутринта от пневмония, причинена след ампутация.“

Британи е получила Зевс като подарък от нейния брат, когато кутрето е едва на осем седмици. Тя винаги е искала да бъде собственичка на дог.

Длъгнестият опашатко е бил известен в Далас и Форт Уърт и хората често питали дали могат да го пояздят. Отговорът, разбира се, винаги бил „не“. Зевс имал много силен характер и впечатляващият му ръст му е позволявал да прави пакости като например да пие от мивката и да краде храна от кухненските плотове.

„Зевс бе истински специално куче. Той беше нежен, любвеобвилен, огромен инат, но винаги щастлив да види семейството си и многобройните си приятели на приключенията си около Далас и Форт Уърт. Зевс живя голям живот за трите си кратки години и беше готов да срита задника на рака. Той имаше най-добрите лекари и сестри около себе си непрестанно, но накрая просто бе твърде болен“, сподели Британи.

След като откриват болестта му, собственичката започва кампания за набиране на средства, за да осигури възможно най-добро лечение за любимеца си.

Previous post Любовта и връзките: 5-те най-влюбчиви зодии
Next post Mиле Китич идва за голям концерт в София