Прекрасното чудо на 30-годишната Али остави лекарите без думи

30-годишна жителка на Източен Лондон забременя с две бебета в рамките на една седмицата въпреки песимистичните прогнози на лекарите, пише Daily Mail.

Мечтата на Алина Лука била един ден да има голямо семейство. За съжаление, опитите ѝ да забременее втори път винаги завършвали с неуспех и разочарование заради проблемите ѝ с щитовидната жлеза. Лекарите оценявали шансовете ѝ да стане майка отново едва на 5%.

След две години неуспешни опита със съпруга ѝ решили да се откажат и да се съсредоточат върху отглеждането на първото си дете. По време на рутинен ехограф обаче станало ясно, че е бременна не с едно, а с две бебета, които са заченати с разлика от седмица.

Рядкото явление, при което яйцеклетката е оплодена от сперма и се имплантира в матката втори път, само няколко дни или седмици след първия, се нарича суперфетация.

На 15 март Лука ражда две момиченца с почти идентични ръст и тегло. Въпреки че се появяват на бял свят в един ден, Ели и Мили не са близначки. Щастливата майка смята, че случилото се с нея не е нищо друго освен „чудо“, като се има предвид, че се е молила само за още едно дете.

„Забременях, докато вече бях бременна. Не мислех, че е възможно. Попитах лекаря: „Сериозно ли говориш? Как е възможно да забременееш, когато вече си бременна? Казаха, че е много рядко, но се случва. Чудо е, че това ми се случи“, разказва тя.

„Молехме се за едно бебе и казахме, че ако не се случи, не можем да направим нищо по въпроса, а след един месец разбрах, че съм бременна. Това беше голям шок за нас. Наистина е невероятно“, добавя щастливата госпожа Лука.