Пътят на една Хепи Ванче

100% еуфория и само 4 часа сън още диктуват ежедневието на Ваня Илиева, която преди седмица стана големия победител в шести сезон на риалити формата „Фермата“. Приятели и зрители обаче я знаят като Хепи Ванче, тъй като широката усмивка рядко напуска лицето й.

„Имам чувството, че не съм спечелила само аз, а всички хора. Явно толкова много са ме харесали и са се припознали в мен, че все едно е спечелила половин България. Много съм щастлива“, каза пред „Монитор“ тя и допълни, че е имала предчувствие, че ще грабне чека за 100 000 лв.

„На мен ми се искаше да победя, защото виждах тази всенародна любов и си казвах: „Господи, ако всичко, което чета, е вярно, и няма нагласени неща, логичнО е да съм аз. Аз съм доказателство, че няма нагласени неща. Реално моята голяма победа беше, че ме избраха по време на кастинга. А

аз отидох на майтап, с колелото

Мислих си: „Корона е, няма лодки, сега е моментът“. И всички приятели ми казваха, че съм подходящ типаж. И един приятел дори ми каза „Ти ще превъртиш играта, бе, моето момиче!“. Но целта ми не беше това, а да остана повече и повече след всеки дуел. Защото има какво да се научи още, има какво да се построи още. И така, малко по малко, без да усетя стигнах до финал“, разказа Хепи Ванче.

Що се отнася до най-важните уроци, които е получила във „Фермата“ – „Хубаво е да говоря малко по-малко, защото цялото това дърдорене досажда на хората. Затова и го взех този медал „Досадника“. Обаче, от друга страна, това съм си аз. Така че най-важният урок е, че човек не трябва да се отказва, дори когато хората не го разбират, защото не са като него и го мислят за луд. Те не можеха да повярват, че съм Хепи Ванче. Та, човек да не се отказва и да си отстоява позицията. Те накрая разбраха, че това съм си аз. Човек може да бъде щастлив и в трудни моменти. Явно трябва повече време и търпение хората да го разберат, а и да го оценят“.

Под №1 в списъка с най-трудни момент в шоуто морската стюардеса класира скандала си с пилота Петър. „Въпреки че както беше най-трудното, така беше и добре, че се случи, за да мога да се отдръпна и да разбера, че това е игра и аз съм самичка. Всеки си има стратегия. Аз много се доверявам и съм наивна, и може би това с Петър да сме близки щеше да ми изиграе лоша шега. На Петър му беше забавно с мен, докато бях супер щастлива, а когато имах нужда от силна подкрепа – той се отдръпна. И

това ми беше най-трудното

и то по неразбираема за мен причина. Но после реших, че не мога да насилвам някого да е мил с мен, когато не иска. И почнах да си играя сама играта и да имам едно наум, че другите не са лоши, но играят по различен начин. И се събрах и пак станах Хепи Ванче.“, уточни тя.

Все пак Илиева таи добри чувства към всеки един от участниците и поддържа контакт с тях. Дори и с децата им, които й пращат рисунки.

Едно от най-специалните неща за Ваня по време на участието й ще остане нейният рожден ден. „Много неща не сте видели, но едно от най-истинските е излъчено – рожденият ми ден. Къде ли не съм си празнувала рождения ден по света, но това беше най-прекрасният в живота ми. И то, имайки предвид, че съм с непознати хора. Това беше супер готино. Първо, защото ти се събуждаш и там са всички и не трябва да организираш нищо. Ако си вкъщи се събуждаш и почва луда организация. През цялото време нещо се случваше. Аз даже не очаквах да има такива изненади. Ние си направихме готин обяд с една леща, после почнаха импровизирани подаръци и си мислих, че това е супер. Не очаквах да има такова парти. Направих покани и раздавах на всеки. Накрая си облякохме официалните дрехи, Кустев направи по-специална вечеря, там имаше изненада и с тортата от нашите. Айде,

ред сълзи, ред сополи

И после дойде диджей Дончо и започна дискотеката. Това никой не го очакваше. Всички много се раздадоха и танцуваха. После Данчо направи един специален фокус, посвети го на мен. И аз не знаех къде се намирам. Беше много истинско, защото всички го изживяха с мен. Това беше много ценен момент“, спомня си с усмивка тя.

Хепи Ванче няма да забрави и игрите на баба и дядо, които сплотяваха екранните фермери всеки четвъртък. Тя обаче иска да се знае, че участниците са прекарвали и дълги часове в работа, не само в забавления.

По врече на участието си чаровната брюнетка попадна като главно лице и в ритуал за отключване на късмета. „Беше голяма емоция. Аз бях много щастлива, че ме облякоха в носия и се почувствах много специална, но Милена подходи твърде сериозно. Оттам ми тръгна образа на старата мома Хепи Ванче, дошла във „Фермата“ да си търси мъж. Но не е така, аз влязох с визитката „Юху, наживях се и съм готова да пусна котва“, но не съм казала, че влизам да си търся мъж и, ако не отключим този късмет, ще се хвърля отнякъде. Но да видим, може и да съм го отключила. Вярвам в такива неща. Господ си знае работата. Току-виж утре като се обърна и вече има мъж до мен“, споделя тя.

Любовта за Хепи Ванче е движеща сила

и не го крие. Иска човек до себе си, с когото да споделя сходни интереси. Не е убедена, че работата е това, което я е спирало досега. „Много хора казват, че е работата. Може и това да е. Наистина, обикаляйки света, е трудно да запазиш серизони отношения с някого. Но, от друга страна, аз мога да остана където е човекът. Знам много езици, не съм кариеристка, водещата сила ми е любовта. Аз, ако съм влюбена, оставам в Барселона, да речем. Знам испански, имам приятели навсякъде, не ми пречи. Важното е да съм влюбена. Така че не е до работата, просто не съм го срещнала този човек“, смята тя.

Илиева обаче се „пенсионира“ като морска стюардеса и остава на твърда българска почва. Затова иска да вложи наградата си за дом, или поне тераса на такъв. „Аз казах, че искам гарсониерка, но тези 100 000 лв не стигат, по-скоро за тераса. Сега оставам в България, няма вече лодки. С тази признателност на хората виждам, че има надежда. Ако

България е пътят на една мечта

това е най-подходящият момент да остана. Но не мога да съм при нашите. Така че тези 100 000 лв трябва да се оползотворят в тази посока. Може би трябва да спечеля още веднъж риалити предаване“, шегува се тя.

Това обаче означава, че сега Хепи Ванче трябва да си търси ново поприще. „Ако ми се отключи такава възможност, трябва да не е офис, а нещо динамично. Примерно, Хепи Ванче обикаля из България. Знам ли, някой да ми направи рубрика, предаване… Хората искат да ме гледат, защото аз обичам да дърдоря. Даже имам YouTube канал от 10 години, но нямах време да го развивам. Аз не мога да стоя цял ден пред компютъра, ще се побъркам. Някой трябва да го развива. Тук искам да благодаря на моите приятелки от 25 години насам Мария и Златина, които бяха админи на страниците ми по време на „Фермата“, сподели още Илиева.

В свободното си време Ваня обича да пътува и да спортува, като любимото й място в света са островите Галапагос.

На въпроса как се вижда след пет години, Хепи Ванче отговаря така: „Като една щура майка на поне 2 деца, пътешестваща, обикаляща, спортуваща, танцуваща, вдъхновяваща и в България“.