Разкриха кой ще наследи имотите на Алла Пугачова според завещанието ѝ

Естрадната прима Алла Пугачова се е върнала в Русия и за да подпише завещанието си, което отдавна вече е било съставено. Неговото съдържание в разговор с онлайн изданието на „Комсомолска правда“ KP.RU разкрива близка на певицата, чието име не се съобщава.

Според събеседницата на изданието извънградската вила на язовир „Истра“ на 56 км от Москва – любимо място за луксозна почивка на столичани, остава за внука на Примадоната, актьорът и музикант Никита Пресняков. Неговата баба му подарява и четиристаен апартамент в центъра на Москва. За майка му, дъщерята на Алла Борисовна – естрадната певица и актриса Кристина Орбакайте, е предвидено петстайното жилище на „Тверская“ – най-главната улица в сърцето на руската столица, център на забавленията и нощния живот. Почти всички сгради там са исторически забележителности, обитавани в миналото от бележити руски интелектуалци и творци. По данни на информаторката на изданието Пугачова е подсигурила с недвижими имоти племенника си (сина на брат ѝ) и неговия син, пише segabg.com.

Отпреди е известно, че съпругът на певицата – шоуменът Максим Галкин, се води единствен собственик на „замъка“ в село Гряз в Подмосковието, където семейството живее. Той е притежател на няколко парцела земя, върху които е разположена резиденцията. През май елитният брокер на недвижими имоти Андрей Ковальов разкри, че в кризата с войната в Украйна цената на обекта е паднала пет пъти и сега замъкът може да бъде продаден за 100-150 милиона рубли (около 1,6 – 2,5 милиона евро).

Децата на двойката – 8-годишните близнаци Лиза и Гари, също били обезпечени с недвижимост. Не се знае на кого точно ще се падне още едно притежание на кралицата на руската естрада – апартамент на 300 кв. м площ в артистичния район „Арбат“.

Междувременно Алла Пугачова, която досега не е правила публични изявления относно руската интервенция в Украйна, отговори индиректно на режисьора Никита Михалков, който многократно порица артистите, напуснали Русия от началото на така наречената „спецоперация“. В Инстаграм певицата публикува откъс от неговия филм „Робиня на любовта“ (1976), в който героинята на актрисата Елена Соловей говори: „Господа, вие сте зверове! Господа, вие ще бъдете навеки прокълнати от родината си, войници!“. Към него изпълнителката на хита „Милион алени рози“ е написала: „Прекрасен филм, прекрасен режисьор. Къде ли изчезна прекрасният Никита Сергеевич Михалков?“.

Пугачова и съпругът ѝ, който открито критикува политиката на Кремъл, почти веднага след началото на интервенцията в Украйна заминаха за Израел, а след няколко месеца – за латвийския курорт Юрмала. В момента Максим Галкин е на европейско турне, а завръщането на певицата на 27 август бе документирано с появата ѝ пред московския бутик на дизайнера Игор Гуляев. Той публикува в социалните мрежи кадри, на които тя отваря с ритник вратата на колата под изумения му възглас: „Не мога да повярвам на очите си, нима това си ти!“, на което звездата отговаря, че е била на почивка, за да се погрижи за здравето си.