Разкриха основната причина, поради която жените правят секс

Американски професори разбулиха тайната на секса при жените. Резултатът е изумителен – жените правят секс не заради любов или страст, а водени от най-различни прозаични причини – от скука, съжаление или за да излекуват мигрената си, пише Daily Telegraph, позовавайки се на резултатите от изследване на американските психолози.

Данните от проучването са описани в книгата „Защо жените правят секс“ на Синди Местън и Дейвид Бъс – професори по психология в университета на Тексас. Двамата изследователи са установили, че жените изтъкват над 200 причини, поради които се отдават на интимни ласки. Привличането не е основната от тях. Много по-често дамите правят секс от скука, за да „има мир в семейството“, за да лекуват главоболието си и дори от благодарност за вкусна вечеря.

„Предишни изследвания са показали, че преобладаващата част от мъжете намират повечето жени за сексуално атрактивни, макар и „до известна степен“. А повечето дами въобще не намират представите на силния пол за такива“, пишат специалистите. Двамата психолози са интервюирали 1006 жени за изследването си за книгата и са получили някои наистина изненадващи отговори.

Една от дамите е споделила, че прави секс заради духовното извисяване, защото мисли, че това е най-близкото нещо до Бог. Доста дами са посочили като причина за интимност желанието да се преборят с главоболието си или да усъвършенстват сексуалните си умения.

Голяма част от жените (84%) са признали, че правят секс, за да си осигурят спокоен живот или да се „спазарят“ с партньорите си да поемат някое домакинско задължение. Друга дама е споделила, че прави секс от скука, защото така има с какво да се занимава, вместо да вдига скандали.

Изненадващ е бил отговорът и на друга участничка в проучването, която е заявила: „Правих секс с няколко мъже, защото ми беше жал за тях“. Авторите на книгата са установили още, че десет процента от жените се отдават на интимни ласки в замяна на подаръци или вкусна вечеря, пише „Стандарт“.

Previous post Кои са трите отличителни черти на всяка жена, според зодията
Next post Най-страхотните пътешествия с влак на тази планета