Разкрихме ги! 10-те виновника за мъжката изневяра

Никоя жена не иска да вярва, че ще дойде ден, в който половинката ѝ ще ѝ изневери, но все пак, за да сте подготвени, ви предлагаме да прочетете кои са най-честити причини мъжете да кръшкат и да си държите очите отворени на 4 за тях.

1. Липса на секс

Сексуалната неудовлетвореност е една от честите причини за мъжката изневяра. Можете да мамите себе си колкото искате като твърдите, че сексът не е приоритет във вашите взаимоотношения, а разбирателството, уважението, съпричастността, но фактите са си факти – мъжете имат нужда от секс.

Ярък и незабравим или леко банален, това остава на втори план. Ако съпругата по някаква причина избягва да прави любов с мъжа си и дори не прави опити да задоволи физическите му потребности, рано или късно той ще започне да търси удоволствие другаде.

2. Не се е налудувал

Точно така може да се обясни изневярата на мъжете, които още от млади са били твърде целенасочени – елитно образование, престижна работа, преследване на мечтите (дом, кола, вила на морето).

В стремежа си да постигнат идеалния живот, тези мъже просто са пропуснали да излизат с момичета, да се забавляват, да опознаят противоположния пол. Ранният брак при тях влошава още повече нещата. Често желанието за „мачовизъм“ при тези мъже се проявява на зряла възраст, когато са постигнали всичките си цели.

3. Скука

Когато един мъж е отегчен, той търси забавление. Възбуда, риск, усещане за новост – всички тези емоции завладяват, събуждат ловния инстинкт. А какво е ловец без плячка?! Често в такива ситуации самият процес на изневяра покачва адреналина, възбужда въображението.

За да предотвратите подобен сценарии, е необходимо да осигурите на мъжа си достатъчно количество положителни емоции. Когато двама съпрузи не скучаят един с друг, то и бракът им ще е щастлив.

4. Не оценява връзката

Жените често се оплакват, че половинките им не оценяват връзката. Това може да се дължи на няколко причини. Възможно е това да е нормалният модел на поведение на съпруга и той да не оценява никого в обкръжението си.

Възможно е и вашата прекалена загриженост да е причина за неговото кръшкате. Много психолози са на мнение, че мъжете избягват жени, които се превръщат в техни майки, а не в спътници и сексуални партньори.

5. Слабост

„Той е много галантен мъж“ – обикновено чуваме за мъжете, които при всяка удобна възможност прегръщат колежките на партито, правят им комплименти или ги целуват за поздрав. Внимавайте. Възможно е да става въпрос за онзи тип мъже, които трудно устояват на изкушенията.

Те не влагат чувства в изневярата, просто са слабохарактерни и се възползват от всяка удобна ситуация. Постигат целта си и продължават, без угризения и без да се замислят за постъпката си. Ако случаят е такъв, помислете за бъдещето на вашата връзка преди тя да се е задълбочила прекалено много.

6. Отмъщение

Това поведение може да бъде причинено от обида към всички жени на света: майка, сестра, приятелка от детството, колежката от съседния офис, шеф. Изневярата от отмъщение често се случва на хора, които са имали болезнени преживявания по време на първата си любов или трудно са превъзмогнали раздяла с любима жена.

Сексът с друг партньор може да е и вид отмъщение за изневяра на съпругата. Много мъже предпочитат да изневерят, вместо да поговорят и разрешат проблема.

7. Мъжествеността на жената

Силната и независима жена може да уплаши мъжа до степен, че той да изневери. Днес много от съвременните жени избират да се отдадат на кариерата си, вече не е необичайно представител на нежния пол да избере типично мъжка професия.

Заради силата на характера и независимото поведение, много мъже асоциират дамите със силния пол, а секс със собствения пол определено не предизвиква положителни емоции у мнозина.

Това, за което копнеят мъжете са дами, които искат да бъдат носени на ръце, да бъдат обгрижвани и обожавани. В замяна те очакват единствено великолепни емоции.

8. Подражание

Друга психологическа причина. Ако мъжът още от дете е ставал свидетел на системните изневери на баща си, е много вероятно в даден момент също да започне да изневерява. Когато сме малки нашето семейство е модел за подражание – децата вярват, че всичко, което най-близките им хора на света правят е правилно.

Причина да кривне от правия път може да се окаже и съпругът на наша приятелка – след като той може, защо аз да не мога? Ситуацията може да се утежни, ако съпругата е наясно, но си затваря очите за поведението на мъжа си.

9. Високи нива на тестостерон

Ето и една чисто физиологическа причина, която може да доведе до изневяра. При мъжете с високи нива на тестостерон желанието за секс е няколко пъти по-голямо от нормалното. Ако любимата жена не може да задоволи неудържимия сексуален апетит на съпруга си, е много вероятно той да започне да се озърта настрани, за да облекчи напрежението.

Да, такова поведение изглежда много близко до примитивното, но дори мъжете, осъзнали проблема с неудържимия си нагон, трудно успяват да се справят с него.

10. Обвиненията в изневяра

Патологично ревнивите жени често са склонни да обвиняват мъжете си за несъществуващи прелюбодеяния. А както знаете, ако на човек непрекъснато му се повтаря, че е лош, в определен момент той настина ще стане такъв. Така се случва и с неоснователните обвинения в изневяра.

Най-често това се случва, когато съпругата не получава достатъчно внимание от съпруга си. Подобно поведение от страна на съпругата също така може да е индикатор за по-дълбоки и скрити конфликти в отношенията.

Разкриването на истината за една изневяра може да унищожи дори най-силните и стабилни взаимоотношения, а само доверието и любовта могат да бъдат основата на едно щастливо семейство.