Разтърсващо! Татяна Лолова издъхнала броени часове преди…

За тази вечер е била насрочена първата основна репетиция за мюзикъла „Баща ми бояджията“ с участието на Татяна Лолова, заложен в програмата за новия сезон на Софийската опера.

Царицата на комедията приела с охота предложенията на управата на операта да се включи в мюзикъла и очаквала с нетърпение началото на репетициите. Още повече, че преди да постъпи в „Пирогов“ с положителен тест за COVID-19, Лолова се запознала с колектива и горяла от желание да започне работа с новите си колеги.

„Г-жа Лолова идва до операта един-два пъти. Дойде за се запознае с колектива – актьорите, с които щеше да си партнира, режисьор… Както знаете тя е много уважителна и сърцата жена, обича да се среща с хора. Дойде, запозна се с колектива и трябваше днес да дойде отново, за да репетира. За съжаление не успя…“, обясни пред ПИК пресаташето на Софийката опера Галина Минчева.

87-годишната актриса издъхна малко след 21 ч. на 22 март, вследствие на мозъчносъдово заболяване. След постъпването й на 6 март, с помощта на медиците коноравирусната инфекция е била преодоляна бързо, но последствията от съдовомозъчната болест и възрастовите изменения в сърдечносъдовата и дихателната система, са пряката причина за смъртта, обясниха от болницата.