Ралица Паскалева продава старите си дрехи

Актрисата Ралица Паскалева подбра най-запазените си дрехи, отлежаващи в гардероба, за да ги препродаде за добра кауза. Звездата от „Откраднат живот“ събра цяла колекция от рокли, топове, минигащеризони и дънки, които да предложи в сайт за облекла втора употреба. Целта на актрисата е да се намали вредата, която модната индустрия нанася на природата заради свръхпроизводството.

„Всяка секънд хенд покупка спестява до 85% въглеродния диоксид и водните ресурси, нужни за нейното производство. А 95% от артикулите, които биват изхвърлени са в супер състояние и могат да бъдат носени повторно. И така .. останали са още малко артикули от моя гардероб, а има и още уникални находки в гардеробите на други удивителни личности!“, обяснява Паскалева.

Nold – или New Old (новото старо) – ще се разпише и с pop-up магазин тази седмица. Днес и утре в студиото на иначе разпростиращия се единствено онлайн магазин ще могат да бъдат намерени дрехи, както на Паскалева, така още на Славена Вътова, Mademoisellie, Андреа Банда Банда, Mint Stories и др.