Ретрограден Меркурий за финал на 2022 г. – какво да очакваме?

Ако събитията по небесната карта напоследък сякаш са затихнали, то значи ни очаква нещо много интересно! Макар главният виновник са хаоса си остава Марс, който е все така ретрограден до края на годината, Меркурий е планетата, която се готви да се включи в партито. Марс ще спре ретроградното си движение, но затаете дъх, защото Меркурий се готви да влезе в неговите обувки и да стане ретрограден точно в края на 2022 г., пише flagman.bg.

И така, в края на годината ще се съберат цели 4 ретроградни планети. Очаква ни интересен период!

През декември само една планета ще бъде в стационарна и ретроградна фаза и това е зловещият Меркурий. Нормално е за Меркурий да бъде ретрограден 3 пъти годишно, но 2022 явно иска да си отиде с гръм и трясък и добавя още едно ретроградие на Меркурий. Нещата стават още по-интригуващи, защото Марс е ретрограден в Близнаци, който всъщност е знакът на Меркурий.

Кои планети ще са ретроградни през декември 2022:

Както вече казахме, през декември общо 4 планети ще бъдат ретроградни, но една от тях, Нептун, ще тръгне в своя директен ход преди края на месеца. Уран ще продължи своето ретроградно движение през целия месец, но няма да ни влияе така силно. Ретроградният Марс е доста по-рядко явление – случва се веднъж на всеки 2 години, което означава, че ще ни влияе много повече. Меркурий става стационарен и ретрограден в самия край на декември, но поне вече сме свикнали с неговия променлив нрав.

Ето какво да очаквате от ретроградния Меркурий през декември:

Меркурий е планетата на мислите, комуникациите и идеите. Когато е стационарен и ретрограден, създава проблеми в комуникацията и споделянето и получаването на важна информация и детайли.

Меркурий ще бъде ретрограден в знака Стрелец, което означава, че ни подтикне да обмислим целите и стремежите си, да направим нови планове за бъдещето, да мечтаем за нови начинания. Стрелецът е знак на приоритизирането, на успеха и постиженията. Ето защо ретроградният Меркурий ще ни накара да се замислим над това, с което се занимаваме в момента и да решим дали ни харесва, дали сме на прав път.

Моментът няма да е подходящ за начало на нови проекти и преследване на нови цели, а по-скоро за реорганизация и преструктуриране на сегашните цели.

Ретроградният Марс също ще влияе на ретроградния Меркурий, което означава, че може да възникват конфликти през този период. Мислете какво говорите и не използвайте думите си, за да нараните хората около вас.

Previous post Деси Слава разкри тайната на ударното си отслабване
Next post Съществува ли чисто приятелство между мъж и жена?