Рибарите отново превзеха Резиденцията в „Игри на волята“

С мобилизирани сили, хъс за победа и желание да надвият противника, Рибарите успяха да постигнат целта си – те спечелиха териториалната битка за втора поредна седмица и ще се радват на удобствата в Резиденцията. Правилно премислената стратегия донесе на синьото племе победа и по този начин Жътварите бяха обречени на глад и мизерия край Дивата река.

Първата битка за седмицата премина през многокомпонентна игра на Арената, а крайната цел на отборите беше да опазят знамето си по примера на войниците от българската армия. В началото на играта четирима играчи от всеки отбор пренасяха на щафетен принцип части от пъзел. Двама от тях бяха вързани с еластично въже, а помежду им други двама висяха от люлки надолу с главата. След като всички части от ребуса бяха поставени на масата, трета двойка участници получи правото да започне с нареждането му.

Позициите и в двете племена бяха разпределени отлично, но криза при Борислав заплаши успешното пренасяне на парчетата от пъзела на Рибарите. Въпреки трудностите, капитанът на отбора не се отказа и успя да събере сили, за да удържи позицията. Жътварите започнаха да нареждат своя пъзел повече от две минути по-рано, но сестрите Екатерина и Йоанна много бързо се ориентираха в изображението, което трябва да подредят. По този начин те уверено стопиха преднината, която имаха Ваня и Джералдин и развяха знамето на племето си.

Имаме лоша серия. Силно се надявам много бързо да излезем от нея, защото иначе ще бъде много тежко за нашето племе”, каза Любомир във връзка с петата поредна загуба от Рибарите в последните дни. Тодор не можа да скрие, че е бесен и че играта за племето му от почти спечелена се превърна в загубена.