Рита Ора се обясни в любов на Перник

Рита Ора описа най-новия си музикален видеоклип, в който облича традиционна източноевропейска рокля и язди кон, като „най-трудния и вълнуващ“ в кариерата си.

Поп звездата, която навърши 30 години през ноември, обедини усилия с 20-годишния продуцент на електронна музика Иманбек за нов проект от 4 парчета, озаглавен Bang.

Кратък филм, пуснат в петък в YouTube, заснет в България, включва три от песните и отпразнува споделеното наследство на дуета – родителите на Ора са албанци, докато Иманбек Зейкенов е от Казахстан. През 2019 г. той стана международно известен с ремикса си на „Розите“ на Сен Йон.

Във видеото Ора носи традиционна албанска екипировка, проектирана и ръчно изработена в Косово от местен дизайнер.

„Досега в живота си съм правила много музикални видеоклипове, но това е най-трудното и вълнуващо музикално видео, което някога съм правила”, изповядва се звездата.

„Наистина исках да направя нещо визуално уникално и да създам фантастичен филм за страната на чудесата. Беше толкова невероятно да можеш да смесиш всички тези култури заедно.“

Всеки детайл от филма е бил щателно планиран, за да пресъздаде вярно нейния културен произход, става ясно още от откровенията на певицата.

„Снимането на видеото в България ми даде шанс да покажа невероятната архитектура, епични пейзажи и исторически забележителности – толкова съм развълнувана, че мога да споделя красотата на тази част на света.“

Припомняме, че Рита Ора засне по-голямата част от клипа си в пернишкия квартал “Тева”. За кратко във видеото си появяват и кадри от Бузлузжа.

А какво накара световната звезда да се снима сред пернишките панелки остава неизяснено. Засега.