Робърт де Ниро отваря хотел в съседна Гърция – страшен лукс

Луксозната хотелска верига “Nobu Hospitality” на Робърт де Ниро ще отвори първия си хотел в Гърция тази пролет. “Nobu” е сравнително ново име в сферата на луксозните хотелски услуги, но вече е познато в ресторантьорския бизнес като международна верига за елитни суши ресторанти.

Брандът, създаден преди повече от 25 години, тръгва от Лос Анджелис с първия ресторант на японския шеф Нобу Мацухиса, наречен „Нобу“. Холивудската легенда Робър де Ниро хапнал в този ресторант и се влюбил в иновативния подход на Мацухиса към японската кухня.

Той предложил бизнес сделка на Мацухиса, която включвала отварянето на съвместен ресторант в Манхатън. Японският шеф готвач, който се счита за перфекционист, отхвърлил уникалното предложение, защото смятал, че ресторантът му в Лос Анджелис, колкото и да бил успешен, не бил съвършен. Той искал да бъде сигурен, че първият му ресторант работи по най-добрия начин, преди да започне да се разраства.

Де Ниро уважил отказа на Мацухиса и оставил офертата отворена. Когато бил готов, японецът се свързал с актьора и двамата отворил ресторант в Манхатън заедно. След това се разраснали извън Щатите и отворили луксозни ресторанти на места като Мексико Сити, Пекин и Истанбул.

След успеха в ресторантьорския бизнес двамата, заедно с бизнесмена Меир Тепер, се насочили към хотелите през 2013 г. Последният им проект – в Санторини, Гърция, ще бъде 26-ият хотел на „Нобу“ в света и десетият в Европа, съобщава „Грийк Рипортър“.

„Nobu Hotel“ е разположен в село Имеровигли, откъдето се откриват едни от най-прелестните гледки на целия остров. В него ще има ресторант „Нобу“, луксозно СПА и фитнес център.

Посетителите ще могат да се радват на слънцето край безкраен басейн на две нива или да релаксират във вилите с басейн, от които се откриват пленителни гледки към морето.

Вдъхновени от традиционната архитектура на Санторини, архитектите проектирали Нобу, използвайки традиционните бял и син цвят, които са характерни за острова.

В Гърция започват да се отварят все повече луксозни комплекси. Следващият, който ще бъде открит, е “W Costa Navarino” в Пелопонес на компанията “Marriott”.