Росен Плевнелиев купи 5-звезден хотел в Гърция

Бившият президент Росен Плевнелиев отново показа острия си бизнес нюх – 57-годишният баровец наскоро придобил гигантски 5-звезден хотел в Гърция, построен преди години с парите на монаси от Атон. Нощувката в крайморското бижу отговаря на предлаганото качество – 300 евро на вечер…

Във фейсбук Стелиян Андреев разказа за имотната сделка на Плевнелиев, правописът е запазен:

Приятели, запознайте се със новата 5-звездна придобивка на бившият ни президент Плевнелиев във градчето Йерисос, Гърция.

Хотелът си е чисто нов и заработи тази година, намира се недалеч от огромната му къща в Уранополи. Mount Athos Resort има странна съдба – построен отдавна от гръцки бизнесмен с парите на гръцките монаси в Атон, не доживява да работи дълго…

Изоставен за дълги години в трагично състояние, после продаден от наследници преди две години на български собственици! Местните говорят за многомилионна инвестиция, зад която добре прозира нежната фигурка на бившия ни президент.

И за български собственици фигуранти. Говорят и таверните по Йерисос за купоните на Росен още преди да заработи хотелът. Не е ясна сумата, срещу която екс държавният гллава е станал собственик на чудния хотел на брега на Бяло море.

Mount Athos Resort се намира на плажа в Йерисос. Предлага собствен пясъчен плаж, 3 ресторанта, безплатен частен паркинг и сезонен открит инфинити басейн. Хотелът разполага с разнообразни удобства, сред които градина, фитнес център, денонощна рецепция и безплатен WiFi във всички части.

Помещенията за настаняване са с изглед към морето или хълма. Стаите са оборудвани с климатик, смарт LED телевизор, удобства за приготвяне на чай/кафе и собствена баня. Предоставят се и суити в отделни бунгала с тераса.

В Mount Athos Resort се сервира континентална закуска с пресни продукти или гръцка а ла карт закуска. В ресторантите се приготвят модерни гръцки, средиземноморски и международни специалитети. През лятото работи и бар до плажа и басейна, където се поднасят коктейли и пресни ястия.

На място могат да се резервират екскурзии и разходки с лодка.

Хотелът е на 10 км от границата на автономната монашеска общност Света гора, а Уранополи е на 15 км. Най-близкото летище е летище Солун, на 100 км от Mount Athos Resort.

Previous post Златка хвана ракетата на Благо Джизъса
Next post Внучката на Катето Евро тръгна на училище