Рускините – студени и надменни, украинките – горещи и страстни

Войната на Русия срещу независима Украйна продължава повече от година и половина. Тежки сражения се водят за всеки метър окупирана от руската армия украинска земя. Загиват десетки хиляди.

Войната носи смърт и разрушения. Звучи невероятно, но успоредно с бойните действия се водят спорове и по линия на… красотата. Украинките или рускините – кои са по-красиви?

Въпреки факта, че украинският и руският народ се считат от мнозина за много близки националности, тяхната етнопсихология е различна. Разликите са особено очевидни сред женската половина от населението на тези две страни. Украинките и рускините се различават една от друга не само по своя тип красота, но и по цял набор от психологически черти.

Външни различия

Разликите във външния вид се дължат на произхода, както и на генетичното смесване с народите, живеещи в съседство. Красотата на руската жена клони повече към северния, фино-балтийски тип. Тя е със светла коса (светло руса, руса, светло кестенява) и очи (сини, сиви и зелени), правилни черти, понякога доста строги.

Украинските жени, обратно, са по-скоро южняшки тип. Чертите на лицето им са по-меки и по-изразителни от тези на рускините. Оттенъците на очите, кожата и косата са доминирани от ярки контрасти: кестенява или определено черна коса (почти няма естествени блондинки), гъсти черни вежди със светла кожа, черни, кафяви или плътно зелени очи.

Ако красотата на една рускиня може да се сравни със студена зима или съвсем ранна пролет, то красотата на една украинка несъмнено напомня август, най-слънчевият и топъл месец. Всеки от тези видове е добър по свой начин.

Що се отнася до отговора на въпроса кое е по-добре, тук, както се казва, кой какво харесва.

А характерите?

Не по-малко поразителни са разликите в характерите на рускините и украинките. Приветливите и търпеливи руски жени са по-сдържани по отношение на емоциите. Те много прощават на съпрузите си, склонни са към саможертва, без колебание ще „спрат галопиращ кон“ или ще „влизат в горяща колиба“. Но в характера им има и стоманени нотки, които се показват в определени ситуации. Нерядко са надменни. През вековете са усвоили умението често да доминират при вземане на решения в семейството или в любовните отношения.

Свободолюбивите украински жени имат избухлив, упорит характер. Силно обичат, но трудно прощават грешките на партньора. Специалистите свързват тези характеристики с култа към Богинята майка, следван в продължение на много векове от народите на Украйна, Румъния, България, Полша, Унгария. Украинските жени са по-взискателни към мъжете и не са склонни да прощават грешки. Те са готови да защитят истината в най-горещия спор.

Украинските жени не са склонни да се оказват в ролята на жертва, те активно се защитават и винаги са готови да отстояват своята позиция.

Статистика за разводите

Разликите в етнопсихологията на руските и украинските жени се потвърждават от статистиката за разводите.

В Русия през 2022 г. до развод са стигали 7 от 10 брачни двойки. Това е много висок процент. В Украйна разводите са били 61% от браковете. В други страни процентът на разводите е много по-нисък: 48% в Канада, 46% в САЩ, 42% във Великобритания, 38% във Франция и само 27% в Япония.

Голям брой разпаднали се семейства в Русия и Украйна се дължат на широко разпространеното пиянство на съпрузите и финансови проблеми.

От година и нещо причина за раздялата е и войната. Не по-малко важна е сексуалната съвместимост на съпрузите, липсата на която често води до изневяра.

Тук също има фрапиращи разлики, които са отразени в статистическите данни. Руските съпрузи са много по-склонни да търсят секс извън семейството. От общия брой на неверните съпрузи в Русия 75% са мъже.В украинските семейства ситуацията е малко по-различна Пропорциите на съпрузите и съпругите, виновни за изневяра, са приблизително еднакви – съответно 58% и 42%.

Статистиката много отчетливо отразява темперамента на свободолюбивите украински жени с матриархални възгледи за семейния живот.

Руска жена, напротив, е готова да пожертва личното си щастие в името на запазването на семейното благополучие. Руските мъже обаче са извън всяка класация по отношение на извънбрачните връзки.