Руслан Мъйнов си купи къща в баровско село

Известният изпълнител и актьор Руслан Мъйнов си купи къща в Арбанаси, която смята да използва за почивка, пише местното издание „Борба“.

Артистът, който доби популярност в „Шоуто на Слави“, а в момента е една от звездите в „Комиците“, се е сдобил наскоро с имота на популярния в миналото предприемач Кангасейрото в най-високата точка на баровското село, което има статут и на архитектурен резерват.

Неотдавна обаче Мъйнов е депозирал молба в Община Велико Търново за закупуване на още два имота от близо декар, които са разположени в съседство с неговите.

Зелена светлина за сделката е дал и местният кмет Тошо Кръстев. Руслан Мъйнов се надява да получи два общински терена с площ съответно 799 кв. м и 288 кв. м в местността Странджата, която се намира вдясно на предела край пътя от старата столица към Горна Оряховица. Оттук започва и вилната зона на железничарския град.

Лицензиран оценител е дал 17 хил. лв. начална цена за първия имот и малко над 4 хил. лв. за втория. По закон всеки желаещ да вземе общинска собственост трябва да се яви на търг или конкурс, не може да разчита на директно придобиване. Така Мъйнов ще трябва да наддава в процедура, която организира Община Велико Търново, а кметът Даниел Панов вече е наредил тя да са подготви.

Previous post Орлин Горанов и Рич Форестър ще пеят заедно в Пловдив
Next post Райна загърби траура, отлетя до красиво испанско градче