Сано и Рачков тръгват на турне с автокино

Актьорите Александър Сано и Димитър Рачков ще се поклонят пред колони от автомобили, в които с нетърпение ще ги очакват любителите на българското кино. Това ще се случи в рамките на националната обиколка на някои от най-популярните родни заглавия, които след успеха на мероприятията от миналата година, отново ще събират зрители на паркинги.

„Привличане“, „Диви и щастливи“, „Голата истина за група „Жигули“ и „Завръщане“ са само част от филмите, които ще се срещнат със своята публика през прозореца на колите. На почти всяко събитие ще присъстват и звезди от прожектираната лента.

Сано и Яна Маринова ще представят последните си филми, по които работиха заедно, а към тях ще се присъединява и актрисата Луиза Григорова, която вероятно ще пътува до отделните краища на страната в компанията на 7-месечното си бебе Бран.

Всички те ще обират овациите под формата на свирене на клаксони за „Привличане“ и „Диви и щастливи“. Двата филма първо ще бъдат гледани в Кюстендил. Прожекциите са запланувани за съвсем скоро – 14 и 15 май. Две седмици по-късно те ще гастролират в етнографския комплекс „Дамасцена“, който се намира в село Скобелево. Само ден след тях публиката ще види на автокино и как забива група „Жигули“ от втория пълнометражен игрален филм на Виктор Божинов. Михаил Билалов, Филип Аврамов, Геро, Рачков, Лилия Маравиля и Ирини Жамбонас няма да изнесат обаче концерт, а на парчета като „Грозна“ и „Няма да е днес“ феновете ще могат да се насладят от екрана.

Междувременно стана ясно, че за трета поредна седмица рок бандата от 80-те привлича най-много интереса на родните зрители в киносалоните. Според данните, публикувани от Националния филмов център, „Голата истина за група „Жигули“ е гледан от общо 61 445 зрители. От продажбата на билети пък заглавието е спечелило над половин милион лева. Или по-точно – 569 515 лв.