Сбогом на Тина Търнър: Елтън Джон я нарече недосегаема, Мик Джагър – вдъхновяваща

Светът отдава искрена почит на легендарния глас на Тина Търнър, който замлъкна завинаги на 83 години. Търнър издъхна в дома си след дълго боледуване. Съвсем заслужено тя си спечели името „Кралица на рокендрола“ заради неизчерпаемата си енергия на сцената и неподражаемия си глас, пише Фокус.

Почитта си към музикалната легенда изразяват световноизвестни личности като Даяна Рос и Марая Кери, която нарече Търнър „вдъхновение за жените навсякъде“.

Легендарния рокаджия Мик Джагър също публикува трогателен пост в социалните мрежи. „Толкова съм тъжен от смъртта на моята прекрасна приятелка Тина Търнър. Тя беше наистина изключително талантлива изпълнителка и певица. Тя беше вдъхновяваща, топла, забавна и щедра. Тя ми помогна много, когато бях млад и никога няма да я забравя“, написа той в Twitter.

Сър Елтън Джон я определи като „недосегаема“.

Американският президент Джо Байдън написа, че Тина Търнър е уникален за цяло поколение талант, който е променил музиката на Америка.

„Просто най-добрата. Музикалната легенда Тина Търнър блестеше на сцената и в сърцата на милиони като Кралицата на рокендрола. Наследството ѝ ще живее вечно сред звездите, написаха и от НАСА в Тwitter след новината за кончината на певицата.

Тя оставя след себе си вечни хитове като Proud Mary и The Best, с които са израснали милиони фенове от няколко поколения по целия свят, десетки награди и статуетки, както и безброй признания.

Previous post Шакира не може да се отърве от звездния си ухажор
Next post Един от финалистите в „Капките“ избяга от афтър партито