Светльо от „120 минути“ бил натупан от мутра заради жена си

Водещият на „120 минути“ по Би Ти Ви – Светослав Иванов, който изглежда много кротък и обран човек, е изживял истински екшън в началото на трепетната авантюра със съпругата му Вяра Деянова.

Любовната им история започнала доста преди появата на Йоанна. Те се запознали и влюбили още през 2004 г., докато били студенти в Софийския университет. Съдбата обаче ги срещнала преди 15 години, но не на студентската скамейка, а в радио, където Иванов тъкмо бил започнал работа. Вяра, която е родом от Самоков, пристигнала да кара студентския си стаж от факултета по Славянски филологии. Той веднага я херасал и започнал да я ухажва.

„Стори ми се много отворена, веднага ми направи впечатление. Нейната красота и поведение ме плениха от първия миг“, споделял е за първата им среща водещият. Първата им любовна среща обаче била чак след 6 месеца. Светльо я завел на театър. Гледали „Хъшове” в Народния театър, а Вяра се претърколила по стълбите и буквално паднала в краката му.

37-годишният специалист по Близкия Изток обаче се е бил за сърцето на Вяра не само в преносен смисъл. Драмата имала давност повече от десетилетие. Светльо все още плахо ухажвал Вяра, а по същото време зеленооката красавица имала и друг мераклия за вниманието й. Напористият й ухажор бил мастит бизнесмен от Ардино на име Джунейт, едър търговец от турски произход, с когото репортерката се запознала на форум на тютюнопроизводителите в Момчилград. Баровецът бил изключително настоятелен и всеки уикенд палел огромния си мерцедес, за да преследва Деянова в София.

Прохождащият в професията Светльо подарявал скромни букети, а заможният Джунейт мъкнел цели кошници с бели и червени рози, за да впечатли репортерката. Вяра нямала особен интерес към домогванията на бизнесмена, но искала да държи младия си колега Светльо на тръни и не му отказвала категорично на срещите, писа Уикенд.

Един пролетен следобед бъдещата звезда на Би Ти Ви изчакал любимата си след работа до сградата на радиото с надеждата да я заведе на разходка в близкия парк „Заимов”. Точно в този момент Джунейт паркирал мощното си возило пред входа и поискал въпросът да бъде решен веднъж завинаги. Иванов подходил интелигентно и решил да затапи бизнесмена с ирония. Онзи обаче не му мислил дълго и с мощен тупаник го проснал на тротоара, като направил очилата му на сол. Вяра веднага се хвърлила да брани избраника си, а охраната на радиото разкарала побойника.

Именно трите часа, които прекарали заедно пред спешния кабинет в „Пирогов” след инцидента, се оказали решаващи за връзката им. След като завършили университета и Светослав започнал работа в Би Ти Ви, той събрал смелост да й предложи брак. Макар че по онова време заплатата му не била висока, Светльо успял да задели някой лев за романтично пътешествие до Рим, където се венчали. Бъдещият младоженец не искал да вижда предварително булката, тръгнал за сватбата с метрото и закъснял за ритуала заради натоварения трафик.

„Казахме си „да“ там, където се съхраняват сърцата на 25 римски папи. Всеки път, когато камбаните на „Св. св. Викентий и Анастасий“ озвучат пространството около „Ди Треви“, светът трябва да се усмихва на спомена за онзи красив ден в Рим, в който ти грееше. Грееш и сега, Вяра“, сподели журналистът за сватбата им по повод последната годишнина със съпругата му. Иванов, който е родом от Брезник, неведнъж е признавал, че е отгледан само от майка си, но това не му е попречило да създаде здраво семейство.

Родителите му се развели, когато той бил невръстно дете. Грижите по него паднали изцяло върху плещите на майка му Антония, която трудно успявала да балансира между грижите за хлапе и работата. „Не съм усещал никога липсата на баща. Майка ми и баба ми ми даваха всичко, от което имах нужда. С баща ми поддържаме приятелски отношения и аз не го обвинявам за нищо“, казва Светльо. Двамата с Вяра неведнъж са разказвали забавни и нелепи случки от ежедневието им, свързани с пословичната им разсеяност. Вместо с двата си телефона, Вяра се е качвала в такси с две дистанционни в ръка.

„Спомням си втората зима на детето. Йоанна вече беше на година и нещо. Заваля един красив пухкав сняг и аз реших да я изведа и вече да й разказвам, а тя да види и да контактува със света. Усещах през цялото време, докато бяхме на двора, а аз старателно тръсках клоните на дърветата и разказвах как отгоре катеричките са се скрили и пада пухкав снежец, че тя гледа малко дистанцирано и сурово на целия мой спектакъл. След половин час разходка разбрах, че аз съм я извела без обувки, по чорапки, и най-вероятно не й е било комфортно”, споделяла е съпругата на водещия.

На Светослав пък му се е случвало по грешка да погълне шепа желирани бонбони, които всъщност се оказали ароматизатор за кола. Журналистът има куриозни случки, свързани с неговата хипохондрия. Веднъж звъннал в 6 сутринта на свой приятел лекар, а след като не му отговорил, му изпратил есемес: „Кръв в урината, спешно!”. „Оказа се, че бях влязъл в една тоалетна с червено осветление отгоре”, разказвал е през смях развоя на случката водещият.

 

Previous post Мария Илиева проговори за силикона и бременността си
Next post Мария Игнатова разкри брутална семейна тайна