Секси Ваня оцеля в „Игри на волята“

Ясен е поредният напуснал екстремното предизвикателство „Игри на волята: България“. След като Жътварите изживяха една от най-тежките си седмици в предаването с четири последователни загуби, се наложи племето да изпрати двама от своите играчи в битка за оцеляване.

Ваня беше първата номинирана, а разклатеното състояние на Симона накара съплеменниците ѝ да я посочат като слабото звено, което може допълнително да уязви отбора. Тежкият елиминационен двубой между двете участнички определи Симона да напусне предаването.

„Смятам за себе си, че съм победила много хора. Това, че спечелих толкова приятелства е най-голямото ми постижение. Изпитах и пречупих много неща в себе си. Щастлива съм, че имах шанса да участвам“, сподели Симона.

В битката за съюзници Любомир и Тодор браниха честта на Ваня и Симона. На пръв поглед решаването на загадката на Сфинкса изглеждаше създадена за инженера, но впоследствие се оказа, че логическото мислене на състезателя по жиу-жицу съвсем не е за подценяване. Тодор успя да реши пъзела с несравнима скорост и доказа себе си като силен противник и в това направление. Той успя да извоюва за Симона и предимство от една минута при старта в същинската битка.

Елиминационният двубой пък беше вдъхновен от древногръцкия вестител Хермес. Също като него, Симона и Ваня разчитаха само на леката си стъпка, която можеше да им осигури продължаването в играта.

Двете трябваше да си проправят път в осеяното с препятствия трасе с вързани ръце, а на финала ги очакваше пъзел, който можеха да наредят само с помощта на краката си. Въпреки преимуществото на Симона, стратегията на Ваня за преминаването през изпитанието и най-вече в подреждането на пъзела се оказа ключова за победата.

Освен със злато и спасение, Ваня си тръгна и с огърлица, която ѝ осигурява имунитет през следващата седмица. След напускането на Симона, единствените представители на разпадналото се вече племе на Ловците, остават тя и Тодор.

„Изключително важна е огърлицата специално за мен точно в този момент. Племето на Жътварите си е обещало да се пази докрай. Те няма да номинират Тодор, защото мъжката сила липсва в нашето племе и биха изпратили мен на номинации, ако се стигне дотам“, коментира Ваня.