Сексоложка препоръчва секс 3-4 пъти седмично

Често двойки, които са заедно от много години, не водят толкова интензивен интимен живот, както в началото на връзката им. Oт jenata.blitz.bg споделят доста интересно твърдение на сексоложката Галина Степанова. Тя разкрива колко често трябва да правите секс, за да „поддържате щастлива и здрава връзка“.

Според експерта богатият сексуален живот в началото на една връзка се определя от интензивността на емоционалните преживявания, влюбването, както и от прилива на хормони. С течение на времето честотата на половия акт става не толкова интензивна, но емоционалната интимност става важен компонент в двойката.

„Ежедневният секс е често срещан при хора под 25-годишна възраст. Докато с възрастта честотата е много по-ниска, което е причинено от умората и стреса, които ни съпровождат в ежедневието“, казва Галина Степанова.

Сексоложката препоръчва секс 3-4 пъти седмично, като това важи особено за здрави, млади и бездетни партньори.

„Междувременно сексуалното желание се влияе от много фактори: физическо състояние, ниво на стрес, менопауза, ниво на мотивация, етап на връзката и т.н.

В това отношение няма определена „норма“, тъй като честотата на интимност за всяка двойка е индивидуална“, каза сексологът.

Previous post Тези зодиите не се страхуват да нарушат правилата
Next post Турция, Кипър, Тайланд – любимите дестинации на руснаците треперят