Семейството на Селин Дион се моли за чудо

Семейството на Селин Дион се моли на чудо за оздравяването ѝ. Това стана ясно от интервю на сестрата на певицата, което бе публикувано от канадското издание на „Hello!“.

Клодет разказва за здравословното състояние на 55-годишната певица, която е диагностицирана с нелечимо неврологично заболяване – синдром на скованост на мускулите.

Според Клодет сега Селин Дион прави „всичко, за да се възстанови“, защото е „силна жена“. Тя добавя, че ситуацията се усложнява от факта, че малко се знае за болестта на певицата. „Тя има спазми, които са извън контрол. Знаете ли какво се случва, когато се събудите посред нощ с крампи в крака или ръката? Нещо подобно се случва с нея, само че тя има такива крампи във всичките си мускули. Малко можем да направим, за да я подкрепим, да облекчим болката ѝ. Молим се за чудо“, казва Клодет.

За първи път Селин Дион разбра за болестта през декември миналата година. Тя има рядко автоимунно разстройство на движението, засягащо един на милион души и поразяващо централната нервна система (мозъка и гръбначния мозък). Симптомите могат да се появят на всяка възраст, но обикновено се развиват между 30 и 60 години. Пациентите изпитват прогресивна скованост (втвърденост) и мускулни спазми, поради което те, казано ненаучно, се превръщат в „статуи“. По-рано Дион призна пред почитателите си, че се бори със състоянието си и това се отразява и на гласа ѝ. През май певицата обяви в социалните мрежи, че световното ѝ турне „Courage“ (Кураж) е отменено поради заболяване, припомня БГНЕС.