Силвена Роу отвърна подобаващо на подигравка на шеф Петров

На Шеф Силвена Роу ѝ бе достатъчно да пусне една провокативна снимка, за да разлае кучетата. Този път на кадъра, който стана един от най-активно коментираните в социалните мрежи, тя е по сутиен и клин, и в доста предизвикателна поза.

Един от тези, които не пропуснаха да коментират фотоса, бе шеф Петров, който моментално използва момента, за да заклейми колежката си в кулинарията с репликата: „Скивай Силви, барнала се е като чироз на ахтополска веранда!? Даже ако отворите цялата снимка иде на Водно конче. Извинявам се, не издържах.“

Отговорът на Силвена Роу изобщо не се забави. Ето какво отвърна тя от профила си:

„Реших, че много важно да направя този пост, който е относно “bodyshaming“! Какво е “bodyshaming“? Tова е унижаване на някого чрез неуместни или отрицателни, обидни, хейтърски коментари относно размера или формата на тялото му!

Не само в България, по цвят свят това е като пандемия и не само пред публично око… Но, естествено, за някой като мен вряла и кипяла в различни високо класни кухни по света, с над 13 ресторанта в последните 10 години в 3 континента, с 15 книги публикувани на 7 езика, с богата и успешна интернационална телевизионна кариера, с поредица награди и постижения…

Е, за мен не е значително, не го и отразявам даже! Имам я тази сила, слава на Бог, с опит, с годините! С годините и с нашия опит, ние ставаме bulletproof или бронирани! Но, кое е значително са обидите, ужасните думи и тормозът, излети върху стотици млади девойки и жени, даже деца, които нямат увереност в себе си все още изградена, които страдат ежедневно от “bodyshaming“ коментари, изказани доста често от импотентни & лишени от тестостерон и мисодженисти !

Така, че знайте следното: Вашето тяло е част от вселената, която ви е дадена, мястото, където се случват любовта, радостта и скръбта, където се разгръща щастието. Не позволявайте на никого, да ви внушава, че това е нещо грозно, дебело, буца?! Няма перфектно тяло, но има здраво тяло! Нека вашето тяло е здраво!

Запомнете: НИЕ НЕ МОЖЕ ДА КОНТРОЛИРАМЕ ОБСТОЯТЕЛСТВАТА или поведението на другите около нас, но МОЖЕМ ДА КОНТРОЛИРАМЕ НАШАТА РЕАКЦИЯ към ТЕЗИ ОБСТОЯТЕЛСТВА и поведение на другите!

Само тези, които не обичат и мразят себе си, само те са способни да леят този вид „bodyshaming“ хейт! Почитайте себе си! Обичайте себе си!“