Силвия Петкова се променя с 8-часово мълчание

На техника, мотивираща хората да предприемат нужните крачки за очакваната от тях промяна, се отдаде актрисата Силвия Петкова. Звездата от „Под прикритие“ и „Пътят на честта“ отдели цели 8 часа на каузата. А голяма част от техниката се корени в тишината и мълчанието.

„8 часа подарени на душата ми. На онова вътре в мен, което ежедневието и рутината рядко позволяват да се обърне внимание. Въпросът е единствено в кое точно емоционално състояние ще попаднеш на това изключително събитие. Аз попаднах в доста особен момент и то неочаквано – от днес за утре без никаква духовна подготовка или нагласа. Мълчах с изключително удоволствие и се опитвах да чуя себе си, интуицията си, чувствата си“, гласи част от изказването на Петкова по повод посещението й на занятието на 8for8 на Биляна Савова.

Актрисата призна, че е станала изключително емоционална по време на заниманието, като дори заплакала. „Тихо! Много тихо, за да не попреча на останалите участници, поредният самоконтрол от моя страна…“, обясни звездата, но побърза да добави, че това са от „онези сълзи – блажените, лечебните, извиращи от свръхдълбините на душата“.

Самата програма на Савова включва йога, медитация и арт терапия. „Промяната е трудна. Заложено ни е да се стремим да я избягваме, защото я свързваме с усилия, лишения, изтощение и дори абстиненция към нещата, които започват да ни липсват. Но ако продължаваме да живеем така, това няма да ни направи нито по-здрави, нито по-щастливи, нито по-успешни. Затова трябва да се движим. Да предприемаме действия и да осъществяваме намеренията си на практика“, категорична е тя.