Скандалът се разраства: Фънки скочи на Азис заради „расист“

Фънки проговори за скандала с Азис, който го обвини в расизъм по време на „Капките“ и изрази гледната си точка за ситуацията: „Обидих се и аз от изказването на Азис! Това са идиотщини, глупости! Просто изразих по някакъв начин мнението си. И въобще той знае ли какво значи думата „расист“? Боже мой, аз расист?! Това е пълна глупост!“

Случката се разигра след изпълнението на Рафи, който се превъплати именно в образа на Азис, а Фънки, който е жури във формата, стана и напусна мястото си след изпълнението му.

„Да излезеш демонстративно от шоуто, сякаш се гнусиш от моя образ, който направи Рафи, беше расистко поведение.“ С тези думи Азис се обърна към Фънки в края на предаването.

„Имам достатъчно интелектуален багаж, за да знам кога и какво да кажа“, отговори му Фънки.

Двамата музиканти се скараха на живо в музикалното шоу – нещо, което се случва за първи път, въпреки че, откакто Фънки е в журито в предаването, непрекъснато показва своето „нехаресване“ към чалга жанра.

Досега никога не е имало реакции към поведението на Димитър Ковачев, но този път Азис не издържа и избухна. Реакцията на чалга изпълнителя бе провокирана от действията на Ковачев по време на изпълнението на Рафи. Рафи трябваше да имитира Азис и песента му „Сен Тропе“, затова се появи на сцената в кожено яке с остри капси, къси панталонки, прилепнали по него, и боти на висок ток и в тон с якето. Самият Азис му дал дрехите от клипа, за да направи правдоподобен образ.

След края на изпълнението на Рафи, който се справи много добре със задачата си, когато дойде време журито да коментира представянето, Фънки напусна мястото си и обясни, че отива за вода, за да не каже нещо лошо. Изгледа коментарите на Хилда Казасян и Вергов от дъното на залата и когато чу възторзите им от изпълнението на Рафи, попита: „Вие глухи ли сте? Не виждате ли?“.

След като осемте артисти завършиха представянето си, Азис се изправи и обясни, че иска да каже нещо сериозно. Тогава именно показа колко обиден се е почувствал от отношението на Фънки. Ковачев обясни, че е професионалист от дълги години и знае кога да говори, както и че е достатъчно интелигентен, за да не обижда директно в ефира. „А ние сме аматьори, така ли?“, обиди се Азис.

„Можеш да си мислиш каквото искаш“, отвърна Фънки.

В крайна сметка той даде достатъчно висока оценка – 9, на Рафи, като обясни, че образът на Азис е доста труден за наподобяване.

„Имам достатъчно самочувствие да кажа това, което казах в предаването. Зад думите ми стои самочувствието ми“, сподели от своя страна Азис на въпрос има ли да добави нещо към думите на Фънки.

„Това са идиотщини, глупости, с които се занимаваме. Васко си е Васко. Участник в шоуто като всички останали. И частно казано, аз съм си в правото да реагирам както си искам, той също. Но нищо особено не се е случило“, обясни пред вестника Фънки.

Той бе категоричен, че скандалът между двамата не е предизвикан нарочно – т.е. измислен от сценаристите, за да гарантира забавление за зрителите и висок рейтинг.

„Никога под никаква форма не съм участвал в сценарни шоута! И всичко си беше „на живо“, както се казва“, уточни още Фънки.

Междувременно изпълнителят Рафи, който имитира Азис, не пожела да вземе страна в скандала между двамата музиканти. Арменецът заяви, че всеки от тях е имал причина да реагира по свой си начин.

„Майтапи и шоу. Така си живея аз. А който иска да се сърди за каквото си реши, ще се сърди.“ Това е веруюто, което изповядва фънк музикантът Димитър Ковачев-Фънки в биографията си досега.

„Ето, и Къци участва в „Като две капки вода“, и на него съм му казвал всичко, което мисля и за него, и по принцип. Помните „Биг брадър“. И там хората мислеха, че съм някакъв идиот. А аз просто се забавлявах. С никого не съм в конфликт. Да не би Лили Иванова, за която казвам, че ме потиска, да тръгне сега да ми се обижда? Ами не, не й пука. На Къци специално как ли не съм му викал: Къцак, Къцунгер и какво ли още не. Такъв съм си аз, от мен не очаквайте лицемерие“, споделя Фънки, който се слави като музикант с открит характер. Преди 10 години като жури в „Мюзик айдъл“ той пак се срещна с Азис. И дори бе очарован от него. Тогава въпреки омразата си към чалгата и хомосексуалистите Димитър Ковачев бе с добри впечатления от певеца.

„Много се изненадах, когато Азис гостува в шоуто. Държа се мъжки и много възпитано. Не парадираше с наклонностите си. Отговори остроумно на въпросите, въпреки че Иван и Андрей го провокираха по тънката линия“, сподели Фънки и допълни: „Хората, които слушаме рок, ставаме като затворено общество, както почитателите на класическа музика и джаз. Честно казано, бих организирал и попфолк концерт, това е бизнес и няма нищо общо с музиката. Щом докарахме Мадона, дето една дума и нота не познавам от нейното творчество, но това няма нищо общо с мен самия. И аз имам право да не харесвам чалгата, нали?“, завършва любимецът на публиката Фънки