Скандал в БНТ! Излъгаха топ водещата Аделина Радева

Грубо излъгана от БНТ се оказа една от най-добрите тв журналистки у нас – Аделина Радева. През пролетта тя остави добре платената си работа в сутрешния блок на Нова телевизия, за да се върне в БНТ, където е минала основната част от професионалния ѝ път. Каза, че са ѝ направили „предложение, което не може да откаже”, но от тогава до сега работи само по заместване. Последната ѝ позиция е като водеща на „По света и у нас” на мястото на бременната ѝ колежка Филипа Огнянова, пише Флагман.

Аделина Радева зае мястото на Филипа Огнянова във вторник вечер. Тя вече официално е екранна партньорка на Спас Кьосев, заедно с когото води централната емисия новини в БНТ. Но не за такава позиция се е пазарила бившата водеща на „Здравей, България”, твърдят запознати.

Тя е била поканена в държавната медия с обещание за нещо много по-голямо, което уж трябваше да бъде оповестено през септември. Това бе казано официално от Аделина в предаването на Георги Любенов дни след като стана ясно, че тя се мести от Нова в БНТ. И септември, и октомври обаче вече са история, но до ден днешен така и не е станало ясно точно какво е било обещано на Аделина, за да се откаже тя от високата заплата и добрия рейтинг в частната телевизия и да се премести в обществената. Със сигурност това не е била позицията на Филипа Огнянова, когато забременее.

Според слуховете Аделина е трябвало да заеме място в мениджмънта на телевизията. В него има няколко вакантни позиции, които така и не са заети. Но по неизвестни за широката общественост причини бившата партньорка на Виктор Николаев в Нова вече месеци наред си остава редови журналист в БНТ. Отначало тя влезе в екипа на „Още от деня” заедно с другите две водещи – Надя Обретенова и Поли Златарева. Когато Георги Любенов се зарази с коронавирус, го замести в съботно-неделния сутрешен блок, а сега замества колежката си Филипа. Кога ще заеме мястото, заради което се върна в БНТ, и дали въобще ще го заеме, май вече никой дори и не се пита. Ясно е, че телевизионерката е била подведена с голи обещания, които са останали само на думи.

Що се отнася до Филипа Огнянова, тя се омъжи в края на септември за програмния директор на БНТ Ивайло Огнянов, а сега вече излиза в болничен поради бременност. Тя стана водеща на „По света и у нас”, след като тв легендата Радина Червенова бе диагностицирана с рак и спря да ходи на работа. Филипа зае мястото ѝ като екранна партньорка на водещия Спас Кьосев. Сега до него ще седи Аделина Радева.

 

Previous post Андреа Банда Банда от „На кафе“ се издъни брутално
Next post Ново амплоа! Певица на „Пайнер“ стана детска учителка