Скандал в БНТ! Излъгаха топ водещата Аделина Радева

Грубо излъгана от БНТ се оказа една от най-добрите тв журналистки у нас – Аделина Радева. През пролетта тя остави добре платената си работа в сутрешния блок на Нова телевизия, за да се върне в БНТ, където е минала основната част от професионалния ѝ път. Каза, че са ѝ направили „предложение, което не може да откаже”, но от тогава до сега работи само по заместване. Последната ѝ позиция е като водеща на „По света и у нас” на мястото на бременната ѝ колежка Филипа Огнянова, пише Флагман.

Аделина Радева зае мястото на Филипа Огнянова във вторник вечер. Тя вече официално е екранна партньорка на Спас Кьосев, заедно с когото води централната емисия новини в БНТ. Но не за такава позиция се е пазарила бившата водеща на „Здравей, България”, твърдят запознати.

Тя е била поканена в държавната медия с обещание за нещо много по-голямо, което уж трябваше да бъде оповестено през септември. Това бе казано официално от Аделина в предаването на Георги Любенов дни след като стана ясно, че тя се мести от Нова в БНТ. И септември, и октомври обаче вече са история, но до ден днешен така и не е станало ясно точно какво е било обещано на Аделина, за да се откаже тя от високата заплата и добрия рейтинг в частната телевизия и да се премести в обществената. Със сигурност това не е била позицията на Филипа Огнянова, когато забременее.

Според слуховете Аделина е трябвало да заеме място в мениджмънта на телевизията. В него има няколко вакантни позиции, които така и не са заети. Но по неизвестни за широката общественост причини бившата партньорка на Виктор Николаев в Нова вече месеци наред си остава редови журналист в БНТ. Отначало тя влезе в екипа на „Още от деня” заедно с другите две водещи – Надя Обретенова и Поли Златарева. Когато Георги Любенов се зарази с коронавирус, го замести в съботно-неделния сутрешен блок, а сега замества колежката си Филипа. Кога ще заеме мястото, заради което се върна в БНТ, и дали въобще ще го заеме, май вече никой дори и не се пита. Ясно е, че телевизионерката е била подведена с голи обещания, които са останали само на думи.

Що се отнася до Филипа Огнянова, тя се омъжи в края на септември за програмния директор на БНТ Ивайло Огнянов, а сега вече излиза в болничен поради бременност. Тя стана водеща на „По света и у нас”, след като тв легендата Радина Червенова бе диагностицирана с рак и спря да ходи на работа. Филипа зае мястото ѝ като екранна партньорка на водещия Спас Кьосев. Сега до него ще седи Аделина Радева.