След нападките на режисьор: Фенове и звезди бранят Мария Бакалова

Скандал, свързан с името на актрисата Мария Бакалова, разбуни духовете в социалните мрежи. Поводът са изказване пред различни медии на учителя на първата българка с номинация за „Златен глобус“ – режисьорът Иван Добчев.

Особено възмущение предизвикаха думите му пред „Площад Славекйов“: „Не е неопитна, напротив, с тези неща много бързо се трупа опит.“ и „Да се слагаш – на мъже или на публиката“. Поради това редица фенове и популярни лица

от родния шоубизнес скочиха срещу Добчев,

в чийто клас в НАТФИЗ е завършила бургазлийката през 2019 г. Сред тях са певицата Йоко Захариев, пиар експертът Ива Екимова и екстравагантния артист Иво Димчев.

„Два пъти съм отказвал на Добчев предложения за главни роли в негови спектакли. Първият път в Народния театър дори отидох на две репетиции. И двата пъти щях да се задуша от абсолютно нефункционалното интелектуално самозадоволяване на режисьора, което отнемаше 90 % от репетицията. И не можех да проумея как някакви супер яки и опитни актьори търпяха това напънато егоцентрично безсмислие. Вторият път беше за Достоевски в Сфумато. Аз боготворя Достоевски и нямаше как да си причиня това. Престъпление е да губиш времето на актьорите с комплексите си и напълно криворазбрана идея за „водене“ и после да ги гледаме милите как „сами се спасяват“ по премиерите. Някои от тях, обаче наистина успяват да се спасят. Мария е перфектния пример! Обожавам това, което и се случва!“, написа изпълнителят на „Баница“ във Фейсбук.

Междувременно звездата от „Борат 2“ продължава да се разписва с успехи. В сряда вечер тя бе гост в световноизнестното предаване „Шоуто на Елън Дедженеръс“. „Елън, ти си легенда! За мен

наистина беше сбъдната мечта

да се запозная на живо с теб. Добре де, в Zoom. Ти си един от най-големите ми идоли! Гледам предаването ти още от тийнейджърските си години. Благодаря, че ме посрещна, беше вдъхновяващо да си говоря с теб“, написа чаровната блондинка след гостуването си при Елън.

Припомняме, че след като спечели номинация за „Златен глобус“, влезе в списъка с основните фаворити и на Гилдията на актьорите в САЩ, Изборът на критиците и т.н., бургазлийката триумфира и със „Сателит“. Носителите на отличията бяха обявени само преди дни, а Бакалова е победителка в категорията за актриси в главни роли в мюзикъл или комедия. „Сателит“ е една от малкото награди – заедно с Глобусите, които третират участието на 24-годишната българка в „Борат 2“ като главна роля. За Оскарите най-вероятно родната звезда ще се бори сред актрисите в поддържащи роли.