Сложете тези растения в дома си за добро здраве и сън

Повечето хора забелязват, че настроението им се подобрява, когато са заобиколени от растения. Това обаче не е всичко.

Растенията могат да бъдат много полезни за здравето, както и обратното – някои от тях са коварни и могат да ни докарат куп главоболия и болести.

В следващите редове ще ви разкрием кои растения е добре да позиционирате в дома си, за да се в хармония, добро настроение, крепко здраве, а добрият сън да се превърне в ежедневие.

Ето и кои растения можем да отглеждаме в спалнята си и които със сигурност ще ни осигурят по-добър сън:

Орхидея

През нощта орхидеите отделят кислород, което ги прави идеални растения за спалнята ни. Друго предимство е, че можем да избираме между разнообразие от цветове, които могат да направят растението и перфектен декоративен елемент.

Жасмин

Жасминът има много приятен сладък аромат, който ще ни отпусне и намали тревожността. Растението предпочита ниски температури, много слънчева светлина и добра циркулация на въздуха.

Гардения

Това красиво растение има богато разнообразие от аромати между, които можем да избираме. То има доказано ефективни качества в грижата за добрия ни сън. Важно в грижата за него е че има нужда от влажна почва и много слънчева светлина.

Розмарин

Освен като подправка, розмаринът е подходящ и за стайно растение. Миризмата му подобрява паметта и повишава настроението ни, което е чудесно за вдишване през целия ден, но още повече, когато си лягаме.

Зелена лилия (паяков бръшлян)

Един от шампионите в пречистването на въздуха, растението е любимо на градинарите, защото е лесно за отглеждане и се чувства добре при различни условия.

Мечова папрат

Това стайно растение е идеално за пречистване на въздуха, като премахва дори вредните частици от почистващите препарати. Тези растения обичат топли и влажни условия.

Previous post Рафи изуми феновете, сподели за сериозна загуба и голям страх
Next post Най-големите прахосници сред зодиите