Според Далай Лама: Тези 10 навика крадат от енергията ни

Ако напоследък се чувствате уморени, негативно настроени, то може би трябва да се замислите защо е така. Понякога причината се крие в лошите навици, които поддържаме, тъй като те се захранват от нашата положителна енергия и по този начин я изчерпват.

Далай Лама отбелязва 10 лоши навика, които крадат от нашата енергия. Вижте кои са.

1. Спазвайте обещанията си

Един лош навик, който черпи от нашата положителна енергия е това да обещаваме, но да не изпълняваме. Затова, не давайте обещания, които не можете да изпълните. Така, опитвайки се да бъдете мили към други, ще навредите на доброто си име и репутация. Обещаете ли нещо, просто го спазвайте!

2. Стойте далеч от токсични хора

Може би не са малко случаите, в които сме имали желание да помогнем на хората, а в замяна получаваме само оплаквания и негативна енергия от другите. Обградете се с положителни хора и избягвайте токсичните, пише az-jenata.bg.

3. Плащайте сметките си навреме

„Не оставайте длъжни на никого с нищо“ трябва да бъде вашето житейско мото. Винаги връщайте дълговете си навреме. Отнасяйте се с другите така, както бихте искали да се отнасят с вас.

4. Научете се да прощавате

Още един вреден навик, от който нямаме нужда. Изберем ли да живеем задържайки в душата си гняв към някого, то ние избираме страданието. Вместо да се тровите с омраза, изберете да простите и да продължите напред, дори и човекът да не заслужава вашата прошка. Направете го, за да си осигурите спокойствие. Така ще почувствате как от гърдите ви пада тежест.

5. Съсредоточете се върху това да правите това, което харесвате

Понякога ни се налага да правим неща, които не ни допадат. Когато е възможно делегирайте това, което не ви харесва и насочете вниманието си върху това, което ви носи радост.

6. Време за всяка цел

Според Далай Лама, има време за почивка и време за действие, като и двете имат еднаква важност и необходимост. Не бива да го забравяме!

7. Не претрупвайте… обновете!

Още един лош навик, който краде от положителната ни енергия е бъркотията в дома ни. Ако искате животът ви да тече хармонично, не се затрупвайте с излишни предмети, вещи. Започнете с пренареждане на спалнята или обновяване на гардероба си. Домът е отражение на нашата енергия, а безпорядъкът блокира естествения ѝ поток на положителната. Така че, ако искате да изчистите ума си, започнете с изчистването на бъркотията във вашия дом.

8. Изправете се срещу трудностите

Не се крийте от конфликтите. Ако нещо ви притеснява, изразете го и го елиминирайте от живота си. Решенията на проблемите не идват сами. Понякога е точно до вас, просто трябва да се огледате.

9. Грижете се за здравето си

Знаете ли, че много по-щастливи са тези хора, които се грижат както за физическото, така и за психическото си здраве? Затова отделяйте си достатъчно време, за да се грижите за тялото си.

10. Оставете живота си да тече

Ние сме част от всичко и всичко е част от нас. Трябва да спрем да се борим с живота, да приемем и се оставим по течението. Разбира се, без да забравяме, че ние сме тези, които управляваме лодката.