Стефан Вълдобрев и неговата страст към киното

„Моята страст към киното“ е озаглавено специалното събитие на Киномания, в което актьорът, певец и композитор Стефан Вълдобрев ще покаже и разкаже повече за музиката и ролите си, свързани със седмото изкуство, както и ще ни въведе в любими свои филми.

В това начинание, предвидено за 5 юни от 19.00 часа в Зала 1 на НДК, ще му помогнат негови близки приятели и колеги, които ще са гости на вечерта. Сред тях са Камен Донев, Мая Бежанска, Койна Русева, Стефка Янорова, Алек Алексиев и Яна Титова. Те са свързани с различни периоди и моменти от живота и творчеството на Вълдобрев, някои от тях като него са били възпитаници на т. нар. „златен клас“ на проф. Крикор Азарян в НАТФИЗ, а с актрисите Койна Русева и Стефка Янорова ги обединяват и спомени от родното място – Стара Загора. Като гост на събитието ще видим и дъщерята на Вълдобрев – Мария, която също се занимава с кино.

„Идеята ми е да се получи нещо като late night show – уютна вечер с приятели, смях, четене, истории и пеене“, казва Вълдобрев и допълва, че по време на вечерта ще бъдат показани и много кадри от филми с негово участие („Изпепеляване“, „Светът е голям и спасение дебне отвсякъде“, „Доза щастие“, „Стъклената река“, „Миграцията на паламуда“, „Подгряване на вчерашния обед“, „Потъването на Созопол“, „Далеч от брега“, „Недадените“ и др.), както и от любими филми от детството му, на които той все още се възхищава.

Публиката ще може да чуе и откъси от „Книга за песните“, която Стефан Вълдобрев създаде по повод 50-годишния си юбилей през май миналата година. Те ще бъдат съпроводени с изпълнение на песните, за които се отнасят прочетените текстове.

„Моята страст към киното“ няма как да мине без „Обичайните заподозрени“ – групата, чийто фронтмен е Вълдобрев. Зрителите в Зала 1 ще могат да се насладят на няколко знакови парчета на бандата, свързани с филми, като „Бряг с цвят най-зелен“, „Аз ли съм или не съм“, „Сняг над Сахара“, „Тази песен не е за любов“, „Холивуд“ и др.