Стефан Диомов написа песен, докато лежи в болница с COVID-19

Композиторът Стефан Диомов написа нова песен, докато се лекува от COVD-19 в бургаската болница. Това сподели самият той, но бърза да добави, че парчето още не е готово.

Маестрото написал музиката, докато лежал в болничната си стая и част от текста. „Използвах времето, докато бях сам и болен. Търсих си занимание и вдъхновение. Но една песен не се пише толкова бързо от днес за утре. Трябва си още много работа по нея“, сподели композиторът. Той пази в тайна темата на новата песен, но дискретно намеква, че е свързана с престоя му в болницата.

Бащата на легендарната „Фамилия Тоника“ бе изписан в понеделник от Инфекциозното отделение на бургаската МБАЛ, след като лежа цяла седмица с COVID-19. Споделя, че вече е добре, но все още много отпаднал. „Благодаря на лекарите за всички грижи, които положиха за мен. Аз съм в доста рискова група, но ме излекуваха бързо. Още в първите дни получих подобрение, лекуваха ме венозно с ремдесивир. Това е много силно и ефикасно лекарство, усетих страшно бързо подобрение. Сега се прибрах у дома си и ще трябва да си почивам. Предупредиха ме да съм в карантина още две седмици и да не излизам. Преборих този вирус с помощта на медиците, но наистина сега ще почивам по-активно, докато се възстановя напълно. А щом се почувствам достатъчно силен, ще продължа да пиша втората част на книгата си“, сподели маестрото. Във втората част на автобиографичния му труд „Белите и черни клавиши на моя живот“ със сигурност ще намери място и болничното му приклю’ение.

Диомов бе приет в болница в началото на месеца в много влошено здравословно състояние. Няколко дни се лекувал вкъщи, но след като усетил, че рязко се влошава, потърсил помощ. Негови близки споделиха, че бил толкова зле, че не можел да ходи и се наложило да бъде транспортиран в инвалидна количка.

„Лекарите в отделението са невероятни. Нямам думи за грижите, които те положиха за мен, скрити зад маски и шлемове. Отдадени на работата си и някак невидими……просто възхититерни“, сподели композиторът.

Previous post Сръбска певачица на 67 хвърли око на Златан Ибрахимович
Next post Дъщерята на Марадона се уплаши за живота си