Стивън Сегал олеква с 200 хиляди долара заради неплатена глоба

Окръжният съдия на САЩ Уилям Кунц подписа заповед, с която разреши на Комисията по ценните книжа и борсите на САЩ да прибере над 200 000 долара от актьора Стивън Сегал, съобщи Bloomberg.

Според адвокат от комисията порано Сегал се е съгласил доброволно да уреди таксите и да изплати обезщетение в размер на 330 000 долара, но е направил само едно плащане от 75 000 долара и е закъснял с плащането на остатъка. След като нито актьорът, който сега живее в Русия, нито неговите представители се явиха в съда по делото, за да отговорят пред комисията, съдът в Ню Йорк подписа решението, според което комисията може да изиска от актьора да плати останалите глоби и начислените лихви.

По-рано медиите съобщиха, че Bitcoiin2Gen е предложил на актьора 250 000 долара в брой и 750 000 долара в криптовалута, за да подкрепи първоначалното ѝ предлагане. През 2018 г. Сегал рекламира предстоящи събития на биткойн чрез своите акаунти във Facebook и Twitter и компанията го нарече свой „световен посланик“.

През февруари тази година Американската комисия по ценни книжа и борси глоби холивудския актьор с 314 000 долара по обвинение в укриване на данъци, получени от хонорари от Bitcoiin2Gen за реклама. Говорителят на SEC заяви, че на знаменитостите е забранено да използват влиянието си в социалните медии за рекламиране на ценни книжа, без да декларират получените приходи.

Previous post Прокоба тегне над феномена Анатолий Кашпировски
Next post Фабрика за марихуана обгазява дома на принц Хари и Меган