Съвети: Как да имате винаги пари в дома си

Начинът, по който се отнасяте към парите и дори положението на метлата в къщата, сочат старите вярвания, може да повлияе на финансовото състояние в дома ни, пише skandal.bg.

Има хора, които вярват в старите народни вярвания, но дори и да не вярвате, със сигурност тези предания ще ви бъдат интересни.

1. Кога да вземете пари назаем и да поискате повишение

Трябва да искате повишение в сряда. Не давайте пари назаем на приятели и познати във вторник. Смята се, че сутрин трябва да давате и вземате заем, защото всякакви парични операции, които извършвате вечер, водят до разорение.

2. Заплатата трябва да пренощува вкъщи

За да могат парите, които сте спечелили, да „обикнат“ дома ви, в деня, в който получавате заплата, не харчете нито стотинка. Смята се, че пълното й количество трябва да престои една нощ във вашия дом.

3. Какво не се дава на заем на съседите

Не трябва да давате назаем хляб или сол на съседите си, тъй като финансовата сигурност може да напусне дома ви.

4. Домашни правила за пълен бюджет

Пари няма да има, ако почиствате трохите с ръка.

5. Кога джобовете ще се напълнят с пари

Напълнете джобовете на висящите в килера дрехи с метални и хартиени пари. Парите не обичат скъсани джобове или копчета.

6. Старо поверие за метлите

За да имате пари в къщата, трябва да поставите метлата с дръжката надолу.

7. Направете триъгълник от десетолевка

В най-малкото отделение на портфейла си дръжте банкнота от 10 лева сгъната на триъгълник. В портфейла също трябва да има монета за късмет – първите пари, спечелени или получени от добър човек. Не бива да харчите тази монета – това е талисман на финансова сигурност. В противен случай парите могат да се ядосат и да не стигнат до ръцете ви.

8. Съхранение на монети

Никога не дръжте портфейла си празен, имайте поне стотинка в него. Всички пари трябва да бъдат обърнати с лицевата част нагоре.

9. Не крадете чуждото щастие

Парите, спечелени от хазарт, нечестно заработени, намерени или скъсани, не носят късмет и следователно не трябва да ги държите в портфейла си. Споделете ги с бедните или ги похарчете бързо.

10. Пазете голяма банкнота

Трябва да държите една голяма банкнота в къщата или апартамента си за една година, която ще се зареди с вашата енергия и ще започне да привлича пари.