Съдят Боб Дилън за секс с дрогирана 12-годишна

Известният певец и автор на песни Боб Дилън е обвинен в дрогиране и сексуално насилие над 12-годишно момиче през 1965 г., когато той е бил на средата на 20-те си години, става ясно от документите на съдебно дело, заведено миналата седмица в Ню Йорк, пише bg-voice.

Според делото, заведено във Върховния съд на щата в петък, вече 80 -годишният Дилън се сприятелил с момичето, идентифицирано само с инициалите Джей Си, през май 1965 г. Твърди се, че Дилън е „установил емоционална връзка“ с Джей Си, за да „намали задръжките ѝ с цел сексуално насилие над нея, което той е извършил“.

Според иска Дилън е употребявал наркотици, алкохол и заплахи за физическо насилие, „оставяйки я емоционално белязана и психологически увредена и до днес“.

В изявление пред NBC News говорител на Дилън каза:

„Твърдението отпреди 56 години е невярно и ще бъде енергично отхвърлено“.

Даниъл Айзъкс, един от адвокатите, представляващи Джей Си, коментира: „Нищо не говори така красноречиво, както самата жалба, която ще докажем в съда.“

В иска не се споменават доказателствата, но се твърди, че момичето току -що е навършило 12 години, когато Дилън започна да го „обгрижва“. Казва се още, че множество епизоди на злоупотреба са се случили в апартамента на Дилън в известния хотел „Челси“ в Манхатън, през април и май 1965 г.

Дилън, който е издал повече от три дузини албуми от 1963 г. насам и е удостоен с наградата „Пулицър“ през 2008 г. за „дълбокото въздействие“ върху американската музика, издава два албума през 1965 г. – „Bringing It All Back Home“ и „Highway 61 Revisited“.

Джей Си страда от депресия, тревожност, раздвоение и други дълготрайни последици от посегателството, се казва в делото. Искът не посочва размер на щетите, но казва, че исканата сума надхвърля компетенциите на по-ниските съдилища.

Previous post Вижте Ася от „Невада“ днес – на 54 години
Next post Секси мацка опасно близо до Люис Хамилтън