Съпругата на княз Кардам – Мириам, е експерт по скъпоценни камъни

Княгиня Мириам Търновска е сред малкото членове на кралски семейства, които са поели по необичаен път – да работят нещо стандартно, докато държат самоличността си в тайна, пише в. „Инсайдър“.

Кариера

Мириам е дизайнер на бижута, а нейните клиенти, които си купуват от нея тиари по 5600 долара, нямат никаква представа, че тя е член на българското царско семейство чрез брака си с покойния княз Кардам, който бе наследник на трона. Мириам бе дизайнер на бижута и гемолог (експерт по скъпоценни камъни – б. р.) дълго време, преди да стане снаха на цар Симеон II. Когато тя лансира своя бранд „MdeU“ през 2014 г., тя използва своето моминско фамилно име – Де Унгрия, вместо титлата си, за да я рекламира. Брандът на Мириам е известен с разнообразието си от предмети, включително тиари. Има дизайн, наречен „Тиара с рози“, който струва $3200 (€2750) и може да се изпълни от сребро, розово злато или родий. А „Тиарата с детелини“ на стойност $5664 (€ 4775) е дизайн с четирилистни детелини, който е популярен сред младоженките. По-рано Мириам заяви пред „Инсайдър“, че не е вероятно клиентите й да знаят за нейния кралски статут. Тя изтъкна: „Хората ме знаят като Мириам де Унгрия“.

Синя кръв

Останалите кралски особи, споменати в статията на „Инсайдър“, са гръцкият и датски принц Николаос, който работел под фалшиво име за „Фокс Нюз“, нигерийският принц Кунле – шеф на телевизия, потомъкът на руското императорско семейство княз Ростислав Романов, който се изявява като художник, актрисата Софи Уинкълман, съпруга на лорд Фредерик Уиндзор, който племенник на кралица Елизабет II и британският комик Наз Османоглу, който е от рода на султаните на Осоманаската империя.

Съдба

Мириам де Унгрия и Лопес родена на 2 септември 1963 г. Родителите ѝ – Мария дел Кармен Лопес и Олеага и Бернардо де Унгрия и Гоибуру, са с баски произход.

Мириам е единственото момиче в семейството, като има още шест братя. Учила първо в родния й град,, след това е продължила образованието си в Лондон. По-късно Мириам завършва история на изкуствата, като ходи на допълнителни курсове и специализира гемология. Така започва да работи в бижутерийния бизнес.

Мириам среща бъдещия си съпруг – първородния син на цар Симеон II Кардам Сакскобургготски в дискотека в Мадрид. Склъчват брака на през 1996г. На 15 август 2008 г., княз Кардам и Мириам Унгрия претърпяват тежка автомобилна катастрофа в близост до Мадрид. Князът получава тежки травми и е в сътояни е на кома почти седем години. Почина на 7 апприл 2015 г. Съгласно Търновската конституция, сега първородният син на Кардам и Мириам – Борис, е наследник на българасия трон.

Previous post Четвърт век от паметната олимпийска титла на Стефка Костадинова
Next post Андреа се обясни в любов на Златка Райкова