Съществува ли чисто приятелство между мъж и жена?

Възможно ли е приятелството между мъж и жена? Това е въпрос, който се задава не само между приятели и приятелки, но все повече и повече в академичния свят и преди всичко в света на психологията. Равенството между половете доведе до много промени и една от тях е начинът, по който се отнасяме един към друг. Сега мъжете и жените споделят различни аспекти от живота си като равни, но могат ли да бъдат просто приятели?

С течение на времето и „събарянето“ на все повече стени между половете, все повече виждаме мъжете и жените да се сприятеляват. Въпреки че по принцип всички знаем в какво се състои приятелството, важно е също да сме наясно, че за мъжете и жените то има различни нюанси. Това е връзка на споделени интереси и подкрепа, но всеки пол разбира това по различни начини, пише vesti.bg.

Мъжете развиват чувство за приятелство помежду си въз основа на общи дейности. Те обикновено не говорят за чувствата си с други мъже.

Жените обаче са различни в това отношение. Приятелството между жените се основава на интимност, на споделени чувства и мисли и те са много по-емоционални.

Чувството за хумор е друг фактор, който ни отличава. Докато мъжете са научени да се подиграват на приятелите си, за да се смеят и това няма големи последствия, жените избягват да го правят, защото ги е страх да не наранят нечии чувствата.

Приятелството между мъж и жена всъщност може да бъде по-пълноценно от това между хора от един и същи пол. Жените намират в приятелите си мъже другарството, докато мъжете откриват емоционална подкрепа в приятелките си, която себеподобните не знаят как да осигурят.

По този начин изглежда това е перфектната приятелска връзка, но какво не е наред?

Разбира се, това е потенциалното сексуалното или романтичното привличане, което може да възникне.

Изглежда, че жените интерпретират признаците на сексуален интерес като приятелство, а мъжете обикновено тълкуват признаците на приятелство като сексуален интерес. Мъжете го предусещат, което прави по-вероятен шанса да бъдат сексуално привлечени от своите приятелки.

Преди да хвърлим кърпата и да се примирим, че не се разбираме, трябва да знаем, че този фактор само прави приятелството трудно, но не и невъзможно.

Мъжете и жените могат да бъдат просто приятели. Въпреки това е вероятно такова приятелство да се превърне в романтична или интимна връзка. Историята познава множество примери. Мъжете често рискуват да направят следващата стъпка, за да започнат романтична връзка, но когато няма такъв интерес от женска страна, приятелството може да приключи.

Добрата новина е, че новото поколение намира за много по-лесно да създава и да поддържа качествени приятелства с противоположния пол. В миналото мъжете и жените са имали връзки по чисто романтични и репродуктивни въпроси, но днес не е така. В наши дни много социални пречки са разбити.

Работим заедно, учим заедно, споделяме свободното време и интерес към много теми, които ни обединяват повече, отколкото ни разделят.

Да се ​​научим да поставяме граници за себе си и за другите е от съществено значение за успешното приятелство между мъж и жена. В крайна сметка уважението и ограниченията са нещо, което всички поставяме несъзнателно и в приятелствата с хора от същия пол.

Приятелството между мъже и жени е не само възможно, но е може би най-пълноценната връзка, която може да съществува.