Таня Боева изригна заради „пенсията“ си

Таня Боева е единствената чалга певица, която се уреди с награда за принос в изкуството на Министерство на културата, които в гилдията наричат пенсия.

И докато едни тихомълком се радват на успеха си и паричната премия, други претендират да бъдат включени, а Таня Боева за първи път проговори на тази тема и даде ясна позиция за своето „пенсиониране“.

Чалга дивата се дразни на всички, които наричат „пенсия“ наградата за специални заслуги и принос в изкуството. Но не крие, че е поласкана от вниманието и благодари на Министъра на културата за оказаната чест.

„И до днес, най-горда и оценена се чувствам от Приза “ Първа награда за млад изпълнител“ на легендарния фестивал „Златния Орфей“. Само на 21 , с целия живот и кариера пред мен, бях удостоена с най-голямото отличие, в най-престижния фестивал, от 13- членно жури ,начело с Йорданка Христова и Емил Димитров. Тази награда промени представите ми за това кое е трудно и възможно…накара ме да повярвам, че мечтите се сбъдват и че няма невъзможни неща. Когато човек е упорит, трудолюбив, последователен и работи за мечтите си“, разказва Таня за триумфа си на „Златният Орфей“ през 1995 г.

„Типично в „хищническо- журналистически стил“, с ясното съзнание, че „новината“ ще бъде сигурно и бързо изконсумирана, авторът на първо-статията, съзнателно оформя заглавието така. Знае че точно това ще удовлетвори жаждата, вкуса на читатателя у нас. (Типично – българска народопсихология .) Знаейки прекрасно, че на никой не му е интересно кой какво е спечелил. Това само по себе си би била една чисто позитивна новина! А кога Вуте се е интересувал какво е спечелил „комшията“! Друго си е добрата, никого интересуваща и радваща новина да се поизкриви и да зазвучи гротескно, негативно, загрозяващо, състаряващо … И ето, Хоп- „Наградата“ се превръща в „пенсия“- право в десетката! Вуте вече е доволен ,“ новината“ се множи и размножава“, дразни се изпълнителката на „Лутам се“

Previous post Ицо Хазарта получи най-чаканата жива мартеничка
Next post Мира Добрева настръхна! Щерка й профука 4 бона за…